El travesser va impedir a Jurado aconseguir el triomf català en l'últim minut

zentauroepp36783700 gra218  barcelona  06 01 2017   el delantero del espanyol  g170106235214

zentauroepp36783700 gra218 barcelona 06 01 2017 el delantero del espanyol g170106235214 / ALEJANDRO GARCIA

3
JORDI TIÓ / BARCELONA

L’any no va començar tan bé com era d’esperar per a l’Espanyol, que va sumar un punt amarg davant un Deportivo que es va avançar al marcador i va generar un nerviosisme que per sort va durar poc. Gerard Moreno només va trigar tres minuts a neutralitzar el gol de Borges (0-1, m. 59) i el repartiment de punts va semblar acontentar més o menys a tothom, tot i que pel que es va veure al camp l’equip de Quique Sánchez Flores va merèixer alguna cosa més.

Però aquesta alguna cosa més l’hi va privar el travesser en l’últim minut. Piatti va forçar una falta a la vora del lateral de l’àrea, en una acció que no va ser penal per centímetres, i Jurado va estavellar el xut al travesser. El rebuig va caure als peus de Fuego, que no va saber controlar el bot de la pilota i va desaprofitar un remat que hauria donat els tres punts.

MOLTES FALTES, POC JOC

Tota la sort que li va faltar a l’Espanyol en aquesta jugada la va tenir quan a l’inici del segon temps Borges va enviar una canonada des de fora de l’àrea que també va repel·lir el travesser. Va ser el primer ensurt seriós d’un partit que no va donar gens de si en el primer temps, on les reiterades faltes del Depor van engegar en orris la voluntat blanc-i-blava d’encadenar tres o quatre accions d’atac.

El duel va millorar en la represa, per les dues parts. Va avisar Borges i Gerard Moreno va respondre inventant-se una meravellosa jugada, amb túnel inclòs i magistral assistència a Piatti, però el remat de l’argentí ja dins l’àrea va trobar la miraculosa cama de Tyton. La jugada va animar els blanc-i-blaus, que exhibien els seus millors minuts en tot el duel.

CONTROL DEL CENTRE DEL CAMP

Jurado i Salva Sevilla, impecable en el seu retorn encara que se la va jugar amb les reiterades faltes i hauria pogut veure una segona groga, dominaven el migcamp, mentre que Aaron, ja consolidat al lateral esquerre, i Piatti perforaven per l’esquerra el Depor, en uns minuts d’agonia per als gallecs, que només amenaçaven de córner.

I en un córner va arribar la garrotada. Hernán Pérez es va oblidar de la marca de Borges, que va rematar sol superant Roberto, que va fer la impressió que hauria pogut fer alguna cosa més.La intranquil·litat i els nervis van començar a sobrevolar Cornellà, però afortunadament el desassossec va durar poc. Sidnei, com un regal de Reis, va rebutjar de la forma més maldestra que va poder un centre a l’àrea, de tal manera que la pilota va quedar franca per a Gerard, que va rematar ajustat superant la sortida desesperada del porter. S’igualaven de nou les forces i tot tornava a la calma.

EMPENTA FINAL

No obstant, el Depor va saber sobreposar-se i va exhibir un control més gran aprofitant el desgast físic blanc-i-blau. Quique va donar entrada a Melendo i Caicedo per a l’empenta final i li hauria pogut sortir bé. L’e-quatorià va ser una molèstia constant i Melendo va donar molta més fluïdesa i velocitat al joc ofensiu. El Deportivo responia amb veloces contres, però tant David López com Diego Reyes, impecables tots dos, van neutralitzar les incursions d’Andone i Joselu.

Ja al final, Caicedo va arribar sense alè a una gran assistència de Piatti i Jurado va maleir el seu infortuni quan el travesser va repel·lir el seu brillant xut. L’Espanyol es va quedar sense temps per a més i haurà de seguir treballant per recuperar la seva millor versió.