L'olímpic més llorejat de la història

1
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA / BARCELONA

Michael Phelps

Nascut als

EUA

ingressos anuals

11,5 milions d'euros

seguidors en xarxes socials

8,9 M a Twitter

2,1 M a Facebook

3,2 M a Instagram

És la imatge de

Omega

Under Armour

Sol Republic

En banyador i amb 23 medalles d'or penjades al coll. Cap imatge transmet millor el llegat de Michael Phelps que la portada llançada aquesta setmana per la revista 'Sports Illustrated', la bíblia de l'esport nord-americà. El millor olímpic de tots els temps va abaixar el teló de la competició oficial dels Jocs de Rio per convertir-se, així que va travessar el llindar de la retirada, en una icona que perdurarà en els temps.

Serà difícil que l'esportista de Baltimore oblidi el 2016. Però no solament per raons esportives. També pel seu gir en el terreny personal. Al maig va néixer el seu primer fill, Boomer Robert Phelps. I al juny es va casar en secret amb Nicole Johnson, els dos esdeveniments sobre els quals posar les bases d'una nova vida allunyada de les piscines.

A l a cita de Rio, Phelps ja hi va arribar com un esportista únic, amb les seves 22 medalles olímpiques, 18 d'or després de quatre Jocs . De Rio va sortir com una llegenda. A la ciutat brasilera, als seus 31 anys, va posar la rúbrica que volia a una trajectòria excepcional: cinc ors més i una plata. L'última ració de glòria en la plenitud. El balanç final serà gairebé impossible de parangonar.

Notícies relacionades

«Aquesta forma de deixar-ho és molt millor que la que vaig viure fa quatre anys. Així és com volia acabar la meva carrera», va explicar Phelps, mentre deixava el Centre Aquàtic de Rio, l'escenari de la seva última gesta, amb una volta d'honor banyada en grandesa.

«No crec que pugueu veure un altre Michael Phelps. És massa excepcional. Poden passar 10 generacions abans que n'aparegui un altre», va sentenciar el seleccionador a Rio de l'equip nord-americà Bob Bowman i l'home que ha tutelat tota la seva carrera. L'empremta de Michael Phelps serà eterna.