El repte d'Emery

El tècnic basc acusa la pressió de no elevar el nivell de l'equip, que va ser tetracampió amb Blanc, i no té assegurada la continuïtat

jdomenech36595306 paris saint germain s spanish headcoach unai emery  r  durin161212202434

jdomenech36595306 paris saint germain s spanish headcoach unai emery r durin161212202434 / FRANCK FIFE

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Hauria elegit un altre equip», va repetir Patrick Kluivert, després del sorteig, quan ja havia anticipat que no volia enfrontar-se al Barça, més enllà que es tracta del seu segon club de preferències. La mateixa frase hauria expressat Unai Emery, que va haver de lamentar la condemna de l'atzar a l'aparellar-lo amb l'onze de Luis Enrique.

El Barça és una plaga en la seva carrera com a entrenador: només li ha guanyat un dels 23 partits que li ha disputat com a entrenador. Va ser el 3 d'octubre del 2015 amb el Sevilla. Un record efímer que ni tan sols serveix d'estimulant. El seu comiat de la banqueta andalusa va ser en la final de la Copa del Rei. No va poder superar el Barça ni jugant amb superioritat numèrica per l'expulsió de Mascherano (m. 37). Alba i Messi van marcar en la pròrroga i van ennegrir la seva marxa de la Lliga espanyola.

Tercer a la Lliga

Ennegrida està sent la trajectòria d'Unai Emery (Hondarribia, 3 de novembre de 1971) després de substituir Laurent Blanc perquè s'enfronta a un desafiament. El seu fitxatge respon a la voluntat de Nasser al-Khelaïfi, president del PSG i màxim responsable del Qatar Investment Authority, el fons d'inversió que patrocina el Barça fins al 30 de juny del 2017. El tècnic basc no només ha d'assentar el domini a França (tetracampió de les últimes quatre Lligues i de tots els trofeus de les tres últimes campanyes), sinó fer un salt de qualitat i aspirar realment a la Champions. I, en aquestes, reapareix el Barça.

El duel serà al febrer i Emery té temps per estabilitzar un projecte que genera dubtes, fins al punt que està en joc la seva continuïtat. El diari Le Parisien va informar ahir que la cúpula del PSG es plantejava el relleu d'Emery per l'italià Roberto Mancini. L'empat de diumenge, davant el líder, el Niça (2-2), manté l'equip tricolor en tercera posició, a quatre punts de distància.

«Estem molt contents amb el treball d'Emery. Els resultats no són tan bons com el joc i la intensitat. L'equip està millorant», va assegurar Kluivert, que passarà el mercat d'hivern buscant reforços que ajudin a fer el salt de qualitat imprescindible.

Mals fitxatges

Notícies relacionades

Els fitxatges de l'estiu han resultat un fiasco. En particular el de l'exmadridista Jesé, que només ha sigut titular un dels nou partits de Lliga que ha disputat. Ben Arfa, un dels jugadors revelació de la campanya passada, tampoc ha respost a les expectatives. Els dos futbolistes han tingut dos enfrontaments amb Emery, que es va endur de Sevilla un dels seus homes de confiança al camp. El polonès Krychowiak li ha permès concedir més activitat creativa a Marco Verratti.

El PSG no només nota la marxa de Laurent Blanc, creador d'aquella gran plantilla gràcies al capital qatarià. Nota, fonamentalment, la d'Ibrahimovic, que va renunciar a renovar per intentar, per últim cop, la conquista de la Lliga de Campions, l'únic trofeu que li falta al seu currículum. Ni a Manchester, amb el United, ho aconseguirà.