Una altra visita del Barça al PSG

L'equip que ara dirigeix Unai Emery ha sigut el rival més freqüent del quadro blaugrana dels últims anys

dtorras36594770 isl03  paris  france   11 12 2016   paris saint germain stri161212123642

dtorras36594770 isl03 paris france 11 12 2016 paris saint germain stri161212123642 / IAN LANGSDON

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

El París Saint-Germain i el Barça es tornen a trobar. Com en els últims anys. Ha sigut el rival més freqüent del quadro blaugrana a la Champions, però l'equip de Luis Enrique va sortir sempre airós de tots els aparellaments. La principal diferència respecte a les edicions precedents resideix en el canvi d'entrenador (i d'esquema) del campió francès.

Laurent Blanc va marxar a l'estiu, i va cedir el testimoni a Unai Emery, que ha tingut a París uns inicis no del tot satisfactoris. El PSG no domina la seva Lliga, sinó que va a remolc del Niça, l'inesperat líder. Ni tampoc és segon, posició que ocupa el Mònaco, el rival del Manchester City a vuitens, sinó tercer a quatre punts de distància.

Una altra notable diferència estarà en la seva davantera: també va marxar Zlatan Ibrahimovic, i l'eix de l'atac l'ocupa Edinson Cavani, que sempre sospirava per ser el 'nou' tricolor. El golejador uruguaià, company de Luis Suárez a la selecció, és el segon màxim realitzador de la Champions amb sis gols. Darrere de Leo Messi, que n'ha anotat 10 en la primera fase.

EL SEGON AMB MÉS PUNTS

"El segon millor o el que hagi sumat més punts ens tocarà", va aventurar Luis Enrique, convençut que al Barça li cauria "una joieta", eufemisme per descriure l'adversari més potent que temia. Va eludir el Bayern de Munic però va quedar aparellat amb el PSG que, efectivament, ha sigut el segon classificat amb més punts sumats. En va conquistar 12, sense perdre cap partit en el grup A, on va competir amb l'Arsenal (primer), el Ludogorets i el Basilea.

Els precedents, no obstant, conviden a l'optimisme. El Barça sempre va superar el PSG, amb el qual es va enfronatr quatre vegades en la temporada 2014-15, la del debut de Luis Enrique que va culminar amb el triplet. No obstant, el conjunt francès va infligir al tècnic asturià la seva primera: el 3-2 en la segona jornada de la lligueta europea al Parc dels Prínceps. Al Camp Nou, el Barça va vèncer per 3-1, i va superar el 'goal average' que podia decidir el liderat.

QUATRE PARTITS A UN ANY

Notícies relacionades

El sorteig de Nyon va repetir el mateix aparellament en els quarts de final. I es va repetir el resultat del segon partit. El Barça va vèncer per 1-3 amb gols de Neymar i dos de Suárez. Amb l'eliminatòria mig sentenciada, la tornada es va saldar amb una nova victòria blaugrana per 2-0 i un doblet de Neymar.

La base de l'equip d'Emery segueix sent la mateixa. Marquinhos i Thiago Silva continuen sent la parella de centrals, de la mateixa manera que el veterà Maxwell encara ocupa el lateral esquerre. Verratti, Motta (no podrà jugar l'anada per sanció) i Matuidi encara són fixos al centre del camp, i Lucas Moura i Cavani no han deixat de ser titulars indiscutibles. L'exmadridista Jesé (només ha jugat nou partits, un d'ells de titular) és un dels fracassos de la temporada, igual que Ben Arfa. El seu nom va ser un dels centenars que van sonar per ser el quart davanter del Barça.