El Manchester United de Mourinho pateix la tercera derrota consecutiva davant el Watford

Els 'diables vermells' ja es troben a sis punts del Manchester City

aguasch35577419 britain football soccer   watford v manchester united   prem160918154202

aguasch35577419 britain football soccer watford v manchester united prem160918154202 / Andrew Couldridge

2
Es llegeix en minuts
POL GUSTEMS / MANCHESTER

Perdre desencaixa José Mourinho. El fa sortir d’aquella postura desenfadada, entre calmat i irònic, invencible, de la qual presumeix el nombre màxim de minuts possible. A Vicarage Road, on el Man-chester United va sucumbir davant el Watford (3-1) per primera vegada en tres dècades, el tècnic portuguès va donar les mateixes explicacions de sempre.

Un argumentari repetit fins a l’extenuació al Chelsea que ara es pregona a dues-centes milles de Stamford Bridge. Qui presumeix d’un control total sobre qualsevol circumstància va quedar nu davant la tercera derrota en vuit dies. Amb tan sols el seu habitual xiulet negre per cobrir-se.. 

En anteriors ocasions Mourinho va aconseguir que no es mirés en excés el terreny de joc. Aquesta vegada li resultarà complicat, perquè futbolistes com Fellaini o Rooney estan en el focus des de fa massa temps.

Paul Pogba es va tornar a perdre en filigranes i va oferir una pobra contribució en un partit en què l’única esperança va tornar a ser el jove Marcus Rashford. El pupil de Van Gaal va anotar el gol de l’empat després d’un servei d’Ibrahimovic. Ettiene Capoue, Camilo Zuñiga –conegut de Neymar– i Troy Deeney van ser els golejadors dels abellots, que han protagonitzat un notable inici de temporada a les ordres de l’italià Walter Mazzarri.

LES EXCUSES

«Hi ha tres factors per explicar la derrota. I només en podem millorar un», va assenyalar Mourinho. «La nostra actuació. El segon factor ha sigut l’error de l’àrbitre i l’assistent, això no ho puc controlar . El tercer ha sigut que no hem tingut sort, perquè hem sigut millors sobre el camp», va concloure. El United va començar la temporada recuperant el factor por tan arrelat a Old Trafford. Desprenia sensació de grandesa. Fins que va arribar el City de     Guardiola.

El United de Mourinho ha seguit el protocol que va iniciar el Sunderland i que van continuar Stoke City i West Ham. Se situen a sis punts del City,  líder de la Premier.

L’EMPIPAMENT

Notícies relacionades

Paul Scholes, llegenda del United i ara comentarista televisiu, fa tres anys que està enfadat. «La qualitat amb la pilota ara és la pitjor que s’ha vist mai al Manchester United». Louis Van Gaal va arribar a quatre derrotes consecutives, David Moyes només tres. El United de Mourinho necessita frenar la caiguda.

Aquesta vegada, una dada personal. Mourinho no perdia tres partits seguits en una temporada des del 2002, quan entrenava el Porto. Una mirada més profunda suggereix un descens de competitivitat dels equips entrenats per Mou. Ha perdut 16 dels seus últims 34 partits. La mateixa xifra de derrotes que en els 111 duels anteriors. A Old Trafford es tornen a preguntar pel seu destí. Ells donaven per fet  que tornarien a ser especials.