GP DE SAN MARINO

"Si Rossi està nerviós, que es prengui una til·la", ironitza Espargaró

1
Es llegeix en minuts
E. P. R. / MISANO

Mentre Pol Espargaró (Yamaha, 1.32.769 minuts) aconseguia, per primera vegada, el millor temps en uns assajos «aprofitant-me del Marc (Márquez)» i, evidentment, no es veu guanyant a Misano, Dani Pedrosa (Honda) ressuscitava de sobte i es postulava per ser feliç. Mentre Andrea Dovizioso (Ducati) feia somiar els tifosi, Andrea Iannone, el seu col·lega, patia una caiguda molt lletja que comprometia el seu concurs al circuit de casa. Mentre Jorge Lorenzo (Yamaha) demostrava al món que «els que parlen de la meva crisi no en tenen ni idea del que diuen», Marc Márquez (Honda) patia la seva 11a caiguda de l'any provant fins on podia plegar amb el nou pneumàtic davanter que ha portat Michelin.

Mentre Valentino Rossi (Yamaha, sisè, a més de mig segon de Polyccio) intentava acontentar, sense aconseguir-ho, els seus, Aleix Espargaró (Suzuki) es posava, sense molestar, al mig de la traçada del Doctor, li demanava disculpes, però Vale li muntava un número impresentable, digne d'una divinitzada icona mun­dial. Tant que Rossi va demanar a direcció de carrera que sancionés el gran dels Espargaró que, insisteixo, li havia demanat disculpes, encara que Rossi ho va desmentir. «Aleix no ha molestat Valentino i no hi haurà sanció», va dir Mike Webb, de direcció de carrera.

Notícies relacionades

LA PICABARALLA, A LA PISTA / I com que Rossi és Rossi, és poderós, va continuar amb la seva croada contra Aleix Espargaró sense tenir raó. Com no la tenia quan va manipular el comportament de Lorenzo i Márquez, en els últims grans premis del 2015. «Crec que com que l'Aleix no sap com es demana perdó, m'ha enviat a prendre pel cul», va dir Rossi en la seva conferència de premsa. ¡Mentida! No és cert.

Aleix, quan el Doctor va protestar a la pista, va reconèixer estar en mal lloc i, aixecant la mà dreta, li va demanar disculpes a Rossi, que li va fer una peineta. I llavors va ser quan el gran dels Espargaró va decidir entrar al box i aixecar, agressivament, el braç, però en cap moment, com es va inventar Vale, el va enviar a prendre pel cul, encara que al català de ganes no n'hi devien faltar. «Si Rossi està nerviós, que es prengui una til·la», va ser el lacònic comentari del gran dels Espargaró.