El cosí d'Hortelano duplicava la taxa d'alcoholèmia permesa

El representant de l'atleta assegura que està "estable dins de la gravetat"

 

  / FERNANDO BIZERRA JR / EFE

1
Es llegeix en minuts

El conductor del vehicle en què l'atleta Bruno Hortelano va patir ahir un accident de trànsitBruno Hortelano duplicava la taxa d'alcoholèmia i va donar 0,53 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, quan el límit màxim permès és de 0,25.

Així ho han confirmat a l'agència Efe fonts de la investigació, que han assenyalat que aquesta és la taxa que va donar en la segona prova que se li va fer al conductor, que és cosí del velocista. Inicialment es va indicar que el cosí d'Hortelano simplement es va dormir al volant.

Bruno Hortelano, de 24 anys, plusmarquista espanyol de 100 i 200 metres, campió europeu en el doble hectòmetre i semifinalista en els 200 dels Jocs Olímpics de Rio 2016, va resultar ferit en un accident a la A-6, a l'altura de Las Rozas (Madrid).

SITUACIÓ ESTABLE

Notícies relacionades

El sinistre va tenir lloc a les set del matí al citat punt, on els sanitaris van atendre el jove, que presentava una mà "catastròfica" i va ser operat d'urgència a l'Hospital Doce de Octubre. El vehicle en què viatjava Hortelano va tocar un camió i després va quedar entravessat a la mitjana després de fer unes voltes de campana. 

Segons el seu representant, Alberto Armas, l'atleta "està estable dins la gravetat". L'operació, de llarga durada, li va salvar aparentment la mà dreta després d'una minuciosa reconstrucció dels dits. Aviat necessitarà una nova intervenció.