ATLETISME

El velocista Bruno Hortelano salva una mà després d'un greu accident de trànsit

L'atleta espanyol es va sotmetre a una complexa intervenció quirúrgica per reconstruir-li els dits

 

  / FERNANDO BIZERRA JR / EFE

2
Es llegeix en minuts

L’atleta Bruno Hortelano va patir ahir a primera hora un greu accident de trànsit pel qual va ser ingressat a l’Hospital 12 de Octubre de Madrid. La màxima preocupació es va centrar en la mà dreta, objecte d’una complexa operació quirúrgica per aconseguir-ne la reconstrucció. Quan va ingressar, l’estat de la mà era «catastròfic», segons la terminologia mèdica. Després de sortir del quiròfan, el seu pronòstic era «bo», segons va precisar el representant del velocista, Alberto Armas.

«Bruno Hortelano ja ha sortit de quiròfan. Pronòstic bo», va desvelar el representant, que va detallar la intervenció, de diverses hores de durada. A Hortelano se li «ha realitzat una neteja de totes les zones afectades. A la part més afectada, la mà, li han sigut reconstruïts els extensors del segon al cinquè dit», va apuntar. «I el dit petit ha sigut l’únic que no s’ha pogut reconstruir del tot. Ara toca veure l’evolució i que no s’infecti la ferida, perquè en una segona intervenció pugui recuperar la substància que recobreix l’articulació», va destacar Alberto Armas.

INFORMACIONS ALARMISTES

El representant d’Hortelano va sortir al pas de les informacions més alarmistes que van sorgir al tenir-se notícia de l’accident: «És fals que puguin amputar-li la mà». Paral·lelament s’havia informat també d’una petita contusió al cap, encara que en aquest cas semblava tractar-se d’un cop més aviat superficial.

A les 7.44 hores de dilluns, el Centre d’Emergències de la Comunitat de Madrid 112 va indicar via Twitter que l’accident s’havia produït al quilòmetre 27 de l’autovia del nord-oest, coneguda com l’A-6, a prop del municipi de Pozuelo de Alarcón. En el mateix tuit es va reflectir la gravetat de les ferides de la mà dreta d’Hortelano, que anava al seient del copilot del vehicle.

ADORMIR-SE AL VOLANT

Fonts del 112 van informar a Europa Press que el sinistre va succeir quan el conductor del vehicle, un cosí d’Hortelano, en va perdre el control («s’ha adormit», va explicar el representant), i va impactar contra el guarda-rail central de la via. Una vegada estabilitzat, el Servei d’Urgència Mèdica de Madrid (SUMMA) va traslladar l’esportista a l’hospital. Dues dotacions de bombers van anar també al lloc de l’accident.

 

Hores després, va ser el mateix Armas el que va confirmar el succés a través de la xarxes socials. «Està molt bé d’ànim perquè ha pogut veure el seu cosí, que és qui anava amb ell. Estan tots dos més tranquils. Ell no conduïa, Bruno anava de copilot», va explicar. En les pròxims hores es detallarà l’estat de les lesions del velocista de 24 anys, actual plusmarquista nacional de 100, 200 i 4x100 metres. En els passats Jocs de Rio va caure eliminat en semifinals en la prova de 200 metres, modalitat de la qual es va proclamar campió a l’Europeu que es va celebrar a Amsterdam el mes de juliol passat.    

Notícies relacionades

Les mostres d’ànim van ser nombroses al llarg del dia d’ahir, especialment entre els membres de la delegació espanyola que va participar en els Jocs de Rio.

Hortelano, nascut a Austràlia fa 24 anys, format al Canadà i resident als Estats Units (s’entrena a la Universitat de Cornell, a Nova York), estava passant uns dies de vacances entre diverses platges pròximes a Lisboa i Madrid després de completar la millor temporada de la seva trajectòria esportiva. Avui havia de viatjar a Nova York.