Hortelano es queda a les portes de la final olímpica de 200

L'espanyol aconsegueix el desè millor temps i Bolt es queda sense rivals de pes

 

  / EFE / LAVANDEIRA JR

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / RIO DE JANEIRO (enviat especial)

La configuració de la final olímpica dels 200 metres ha sigut cruel per a l'espanyol Bruno Hortelano, que s'ha quedat a les portes de seguir fent història. Dimarts es va convertir en el primer espanyol semifinalista en una prova de velocitat i aquest dimecres s'ha quedat a les portes de la carrera definitiva del doble hectòmetre, que tindrà aquest dijous (03.30 hores de divendres a Espanya) el jamaicà Usain Bolt com el favorit clar, no, claríssim, per prosseguir amb la seva croada per aconseguir el 'triple triple' de l'esprint en tres Jocs consecutius.

Hortelano ha corregut l'última de les tres semifinals i sabia que havia de fer 20.08 i quedar tercer com a mínim per accedir a la final. Li ha tocat una sèrie molt forta en què, curiosament, els dos favorits, el nord-americà Justin Gatlin (tercer, amb 20.13) i el jamaicà, el subcampió olímpic el 2012, Yohan Blake (sisè, amb 20.37) s'han quedat fora. L'espanyol, nascut a Austràlia i format esportivament al Canadà i els EUA, ha aguantat molt bé el ritme dels primers, però s'ha crispat una mica en els metres finals, al veure's a prop del seu objectiu, i ha quedat quart, amb 20.16, a només 4 centèsimes del rècord d'Espanya que va establir dimarts, i a 7 centèsimes d'entrar en la final. L'espanyol ha acreditat la desena marca dels 24 semifinalistes.

Notícies relacionades

De la seva semifinal han passat el panameny Alonso Edward (20.07) i l'holandès Churandy Martina (20.10). En la carrera anterior, Bolt ha dominat amb algun problema al final el subcampió de 100, el canadenc Andre de Grasse (19.79, per 19.80), i al seu rebuf s'han classificat per temps el britànic Adam Gemili i el turc Ramil Guliyev (20.09). I de la primera sèrie han entrat el nord-americà Lashawn Merritt (19.94) i el francès Christophe Lemaitre (20.01), l'europeu blanc més ràpid fins al moment (19.80), un tron al qual algun dia aspirarà Hortelano.

Com sempre, Bolt ha arribat en el seu millor moment a la competició important de l'any i s'ha mostrat el més fort, cosa que espera ratificar aquest dijous davant pocs rivals d'entitat, a excepció de Merritt (que té 19.74 aquesta temporada) i De Grasse, el seu escuder ja en la final de 100 metres de diumenge passat.