Mr. Chen busca casa a Barcelona

El propietari de l'Espanyol, un inquilí habitual del reservat del Botafumeiro, visitarà mensualment la ciutat

 

  / EFE / QUIQUE GARCÍA

3
Es llegeix en minuts
JOAN VEHILS / BARCELONA

Mr. Chen Yansheng no vindrà a viure a Barcelona però hi està buscant residència. Com és normal en aquests casos, ja li han ofert cinc o sis xalets i sembla que es decantarà per un del barri de Pedralbes. Mr. Chen es va enamorar de Barcelona fa uns anys després de visitar diverses ciutats europees. Li agrada el clima, el mar, però sobretot el pernil. Si hi ha una cosa que entusiasma el nou propietari de l'Espanyol és el pernil. Cada vegada que ve de la Xina se'l pot veure al mateix reservat del restaurant Botafumeiro. A la seva taula, no hi falta el pernil, però tampoc les gambes i el marisc, també uns dels seus plats preferits.

VISITES MENSUALS

L'únic problema és que aquí no pot fumar. Un vici que comparteix amb el seu amic Dani Sánchez- Llibre. De tabac i de te en consumeix a dojo al seu despatx de Shantou i cada vegada que l'hi permeten a Barcelona. De moment, cada cop que aterra uns dies per aquí -a partir del setembre té previst fer-ho regularment una vegada al mes-, s'instal·la a l'Hotel Vela.

  Aquest apassionatdel futbol, que va renunciar a invertir a Anglaterra, sol reservaruna planta sencera de l'Hotel Velade Barcelona

No és un personatge excèntric ni prepotent, però sol reservar una planta sencera d'aquest imponent hotel de luxe situat a la platja de la ciutat. Els seus col·laboradors més directes expliquen que hi entén de futbol, que l'apassiona i que podria parlar hores sobre les Lligues europees.

En les seves primeres reunions per adquirir l'Espanyol, va sorprendre tots els presents pels seus coneixements sobre la majoria dels futbolistes de l'equip que llavors dirigia Sergio González. Per cert, l'exentrenador de l'Espanyol va ser dels primers a saber que Mr. Chen seria el nou propietari. Un dia, a Sergio li van presentar Mr. Chen sense dir-li qui era i aquest va fer tantes preguntes que el tècnic periquito es va començar a mosquejar fins al punt que li van haver de demanar que el tractés amb simpatia. "Segurament serà el teu nou president". Li va apuntar un directiu del club. I així va ser.

NO A LA PREMIER I ITÀLIA

Mr. Chen, abans de comprar les accions de Sánchez-Llibre i Condal, ja havia descartat, no obstant, adquirir un equip italià o entrar a la Premier, i dies abans de donar el sí definitiu a Dani Sánchez-Llibre, li van oferir el Màlaga, però ja era tard. Dani ja l'havia persuadit i ell estava més que convençut. Des d'aleshores, va fer firmar un contracte de confidencialitat a cadascun dels seus homes de confiança per evitar qualsevol tipus de filtracions. Potser per això ningú en parla.

A Sergio, l'exentrenador  A Sergio, l'exentrenador de l'Espanyol, l'hi van presentar sense dir-li qui era. No va parar de fer-li preguntes. El tècnic es va mosquejar. Després, el van avisar: "Segurament serà el teu nou president"

L'únic que diuen els seus col·laboradors més directes és que és un home estricte. Molt estricte. La seva aparent timidesa fa que no li agradi parlar d'ell mateix, però es defineix com un comerciant. Un comerciant que es va fer a si mateix, que té en Rastar una de les empreses més importants del món en fabricació de cotxes teledirigits, que fa dos anys va comprar una emergent empresa de videojocs per a mòbils i que forma part de la llista Forbes.

En fi, un poderós empresari que s'ha proposat fer de l'Espanyol un club gran. I no només això. Una altra de les seves obsessions és potenciar la Lliga espanyola a la Xina. Per aconseguir-ho, ja s'ha reunit amb el president de la LFP, Javier Tebas, i no es pot descartar que aviat sigui el propietari dels drets de televisió del futbol espanyol a la Xina i altres països asiàtics.

LA QUÍMICA AMB DANI

Notícies relacionades

O sigui, que els periquitos tenen motius suficients per estar esperançats en aquest nou projecte. A priori, sembla que Mr. Chen no ha vingut a especular i després desaparèixer. Almenys, no és aquesta la imatge que transmet. El nou president és un home seriós i discret que vol anar a poc a poc però amb pas ferm. A més, se'l nota enamorat de Barcelona, de l'Espanyol i es troba com a casa seva quan queda per dinar amb el seu amic Dani en alguna terrasseta de Port Balís.

Allà, a la costa, a prop del mar, és on Mr. Chen li va estrènyer la mà a Dani i es va forjar la venda definitiva. Des d'aleshores, els uneix una bona amistat. Tant és així que Mr. Chen ja va passar el Cap d'Any a la casa de Dani a Vilassar. Ara, el pròxim repte del nou president de l'Espanyol és que Sánchez-Llibre es traslladi a Shantou. La ciutat natal de Chen. Una ciutat que ells consideren petita però que té sis milions d'habitants.