Ombres sobre les opcions de 'la Roja' a França

La selecció espanyola es concentra a l'Illa de Ré carregada de dubtes després de la preocupant derrota davant Geòrgia en l'últim amistós de preparació

Vicente del Bosque, després de perdre davant Geòrgia: Tenim al davant un repte extraordinari, i aquest resultat no ens ha d’afligir gens. / REUTERS / SUSANA VERA / VÍDEO: ATLAS

Vicente del Bosque, després de perdre davant Geòrgia: Tenim al davant un repte extraordinari, i aquest resultat no ens ha d’afligir gens.
undefined34187079 gra420  madrid  07 06 2016   el seleccionador espa160608184222

/

4
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

Si estaven cantades les dificultats per ampliar el que ningú ha aconseguit fins ara en tres Eurocopes consecutives en una etapa de transició com la que viu la selecció espanyola, la relliscada davant Geòrgia en l'últim partit de preparació a Getafe ha servit per multiplicar-les per més que uns i altres, començant pel seleccionador, insisteixin que no n'hi ha per a tant.

Vicente del Bosque va complir amb la seva obligació i va assegurar que una derrota tan inesperada, després de la imatge esperançadora en els dos amistosos anteriors davant Bòsnia i Corea del Sud, no pot afligir ningú ni sembrar temor o dubtes entre els jugadors que es disposen a afrontar un repte tan exigent com el de revalidar el títol europeu en unes circumstàncies que s'han revelat més complicades del que se suposava pel potencial dels principals candidats a desbancar 'la Roja'.

VÍCTIMES DE QUALSEVOL

A aquestes hores ningú es pot treure del cap els protagonistes que van caure davant la selecció número 137è de la classificació FIFA, just per sota de Tanzània i per sobre d'Azerbaidjan, que amb aquest esperit, amb aquest desplegament tan previsible davant un rival tancat i aquesta falta de recursos per encarrilar la reacció, poden ser víctima de qualsevol.

I els rivals del grup que ha tocat per començar no són qualsevol cosa si se'ls compara amb l'equip georgià, més sorprès que ningú amb el seu triomf a Getafe. Van guanyar amb un gol en el seu únic llançament  a porta en tot el partit després d'un contraatac propiciat per un episodi d'excés de confiança de Jordi Alba que va continuar amb un error de Ramos.

Joachim Löw, el seleccionador alemany,  reitera que la selecció espanyola surt "entre els favorits absoluts"

La República Txeca, Turquia i Croàcia en deuen haver pres nota, igual que els grans favorits, encara que gent com Joachim Löw, el seleccionador d'Alemanya, assegura que el qeu va passar al Coliseo Alfonso Pérez no fa variar gens ni mica la seva idea que la selecció espanyola surt a l'Eurocopa de França entre els "absoluts favorits”.

Els titulars de 'L’Equipe' -"Una Espanya covard"-, de 'The Sun' -"Una selecció petita causa un dels grans impactes del futbol"- o de 'La Gazzetta dello Sport' -"KO de Del Bosque a sis dies de l'Eurocopa"- no diuen res al tècnic alemany, que, després d'admetre que no havia vist el partit, va subratllar que aquesta taca no pot rebaixar el prestigi i potencial d'un equip "que té jugadors del més alt nivell i unes senyes d'identitat que han marcat una època en el futbol".

VUIT TITULARS

Paraules que agrairà sens dubte Vicente del Bosque a l'arribar a Illa de Ré, on al vespre aterrava la delegació espanyola per quedar concentrada i començar a preparar la seva estrena en la competició, dilluns que ve a les tres de la tarda a Tolosa contra la República Txeca. Agraït però mosquejat pel pobre rendiment d'un equip que, fins i tot amb les absències en la formació inicial d'Iniesta i Silva, va començar amb set o vuit titulars, comptant amb la incògnita a la porteria.

Sergio Ramos

CENTRAL DEL MADRID

"Ens ha de servir per aprendre, és un petit toc d'atenció. Ens toca defensar títol i hem de creure que sí que es pot"

Notícies relacionades

"Volíem buscar aquesta confiança més gran, generar un bon ambient al voltant nostre i no ha pogut ser. El que hem fet fins ara no ho treu el partit d'avui. S'ha d'analitzar el que hem fet i no cal ser absolutament pessimistes. Controlem decentment el partit i que no hàgim fet gol és una decepció", va afirmar passat el partit el seleccionador, que va admetre que, amb el marcador en contra, esperava molt més de la segona part: "Hem estat malament, sense accions individuals desequilibrants, sense remat, sense llançaments a gol des de fora. Que ens facin un gol és una possibilitat, però que no en fem cap nosaltres és una gran decepció... Ens han faltat solucions, no hem tingut profunditat i això és el més preocupant".

MAL SABOR DE BOCA

Després de tenir la nit lliure, els internacionals s'han reincorporat aquest dimecres al migdia a la concentració de la ciutat esportiva de Las Rozas. A l'arribar-hi, Sergio Ramos s'ha esforçat per treure ferro al mal sabor de boca que ha deixat la derrota davant Geòrgia. "Ens ha de servir per aprendre, és un petit toc d'atenció i millor que hagi sigut abans que dilluns, en el nostre primer partit oficial", ha declarat el central madridista, convençut que l'equip espanyol pot seguir fent història: "Estem molt il·lusionats, ens toca defensar el títol de nou i hem de creure que sí que es pot. No crec que la gent s'hagi desmotivat pel partit d'ahir. Tenim gairebé una setmana per treballar i arribar de la millor forma possible".