20 anys en un psiquiàtric per a l'assetjadora de Paco González

L'Audiència Provincial de Madrid ordena l'internament de Lorena Gallego, a qui considera culpable d'intentar matar la dona del periodista

marcosl31968451 gra424  madrid  25 11 2015   el presidente del gob160530204539

marcosl31968451 gra424 madrid 25 11 2015 el presidente del gob160530204539 / JUAN CARLOS HIDALGO

2
Es llegeix en minuts

L'Audiència Provincial de Madrid ha ordenat l'internament en un psiquiàtric per un màxim de 20 anys de Lorena Gallego, a qui considera culpable d'intentar matar la dona del periodista Paco González. En aquesta sentència, no obstant, li aplica l'eximent complet de responsabilitat penal per patir alienació mental, segons ha revelat l'agència Efe. La secció 23 de l'Audiència de Madrid també condemna el seu còmplice, Ivan Trepiana, a 22 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa i dos de proposició per a l'assassinat. I imposa als dos acusats una indemnització conjunta a la família de González de 40.000 euros.

"Lorena vivia una  "Lorena vivia una autèntica i exagerada obsessió: unir-se al marit de la víctima. Vivia en un profund deliri", diu la sentència

El tribunal considera Lorena autora de dos delictes de proposició per cometre assassinat, un d'homicidi en grau de temptativa i l'altre, de lesions amb instrument perillós, però els magistrats l'absolen d'aquests delictes al concórrer l'eximent per trastorn mental i n'ordenen l'ingrés en un centre psiquiàtric penitenciari durant un temps no superior a 20 anys, a l'espera de l'evolució de la condemnada.

Ha establert aquest internament de Lorena Gallego per "la naturalesa duradora de la malaltia mental" i davant "l'elevat risc vital que segueixen corrent les víctimes", ja que consideren que és necessari protegir-les, imposant-li la prohibició d'aproximar-se a menys d'un quilòmetre de la dona i la filla del periodista esportiu i de comunicar-se amb elles per qualsevol mitjà durant 20 anys.

Notícies relacionades

"Lorena Gallego vivia una autèntica i exagerada obsessió: unir-se al marit de la seva víctima. I per a això no concebia barreres. Vivia en més que una obsessió: en un profund deliri, havent construït una autèntica (per a ella) realitat paral·lela, de manera que les seves accions giraven exclusivament orientades a l'enamorament aconseguit respecte a Francisco González", explica la sentència.

Té un trastorn  delirant de tipus erotomaníac amb episodis múltiples, que consisteix a enamorar-se obsessivament d'una persona famosa

En aquest sentit, l'Audiència Provincial de Madrid recalca que Lorena va arribar "a proposar-se un fi tan absurd des d'un punt de vista racional com pensar que eliminant la seva dona, aconseguiria viure amb la persona a qui estimava per sobre de totes les coses". És més, assenyala que Lorena té un trastorn delirant de tipus erotomaníac amb episodis múltiples, que consisteix a enamorar-se obsessivament d'una persona famosa, motiu pel qual "no era capaç de frenar el seu intens desig vital".