I de sobte a Madrid es pensa en la Lliga

La baixada del Barcelona dispara les il·lusions de madridistes i matalassers per optar a un campionat que donaven per perdut

tecnicomadrid33475190 gra174  madrid  09 04 2016   el delantero del real

tecnicomadrid33475190 gra174 madrid 09 04 2016 el delantero del real

4
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

El Madrid va perdre al Bernabéu el derbi contra l’Atlètic el 27 de febrer passat i Zinedine Zidane no va esperar que els periodistes entressin a l’assalt per veure si reconeixia que s’havia esfumat definitivament les possibilitats de lluitar pel títol de Lliga. «Abans que m’ho pregunteu, la Lliga està acabada. La temporada encara no, però la Lliga sí… No donarem per acabada la temporada passi el que passi. Tenim reptes i hem de guanyar partits», va dir el tècnic francès per explicar que, malgrat que la Champions ja semblava l’únic objectiu al seu abast, no podien deixar-se anar en la competició de Lliga.

Un discurs que va canviar lleugerament quan cinc jornades després el Madrid va guanyar al Camp Nou i va reduir a set punts la diferència respecte al líder, que havia sigut de 12 després de la derrota contra els blanc-i-vermells. «Bé, estem a set punts i el que hem de fer ara és pensar en el pròxim partit de Champions i després en la Lliga, pensant només en els tres punts en joc i a guanyar el pròxim partit. Després ja veurem més endavant si hi ha Lliga. Primer hem de passar en l’Atlètic perquè encara som tercers», va declarar el tècnic després de reafirmar la seva inestable posició a la banqueta madridista.

Dissabte passat el Madrid va golejar l’Eibar i va acabar el dia a quatre punts del Barcelona, però Zizou, quatre hores abans que es consumés la derrota blaugrana, no va fer cap referència a la lluita pel títol de Lliga, que s’ha obert de manera imprevista tot i que no sobtada, tenint en compte l’alarmant baixada del Barça en les tres últimes jornades mentre els blancs feien ple i els blanc-i-vermells fallaven només contra l’Sporting en un partit després del qual també Diego Pablo Simeone va deixar entreveure que la Lliga quedava també gairebé impossible per a l’Atlètic.

Escalada blanca

Amb tots els sentits posats en la preparació per a la remuntada contra el Wolfsburg (2-0 en l’anada), Zidane no va dedicar ni un segon a l’escalada que de manera inopinada protagonitza el conjunt madridista. Ningú l’hi va reclamar en la roda de premsa posterior al triomf sobre el quadro basc. Tots els focus estan posats sobre la tragèdia que es pot viure demà al Bernabéu i les seves conseqüències, que seran esmorteïdes si el Barça continua caient, l’Atlètic no aguanta l’empenta i els blancs es mostren intractables des d’ara fins al final.

Han de fallar els dos primers i el calendari més complicat és el de l’equip blanc, que té quatre dels sis partits fora de casa, és l’únic amb un rival de zona Champions, com és el Vila-real i també s’ha d’enfrontar a tres possibles equips implicats en la lluita per evitar el descens: Getafe, Rayo i València. En aquest apartat el Barça l’Atlètic estan en condicions similars, tot i que els matalassers tenen quatre partits al seu estadi per tres dels blaugranes.

Però el Madrid només es posarà a fer aquests comptes quan sàpiga quin és el seu futur a Europa. Serà dimarts després de viure una jornada de tensió màxima, raó per la qual Zidane i els seus jugadors no han entrat en les últimes hores a fer càbales sobre la traca final que espera en el torneig de la regularitat. Al marge de les escaramusses d’Arbeloa amb Piqué, tan sols Casilla i Carvajal han fet al·lusions al canvi de decorat.

PRESSIÓ AL BARÇA

«Hem retallat vuit punts al Barça en les tres últimes jornades i pot passar qualsevol cosa fins al final», va assenyalar el suplent de Keylor Navas, en sintonia amb el que havia dit el lateral: «Hem sumat tres punts per posar pressió al Barça i per lluitar per la Lliga fins al final. I ha servit de preparació per a dimarts, que tenim una guerra».

Cristiano Ronaldo, que va parlar ahir per als mitjans oficials del club, només va tenir paraules per a la batalla de la Champions, que serà dirigida per l’àrbitre hongarès Viktor Kassai. «Serà una nit perfecta, una nit màgica. Amb el vostre suport, els jugadors donarem el màxim dins del camp i passarem… Estic molt il·lusionat. L’equip té confiança, l’entrenador té confiança i l’afició també n’ha de tenir», va afirmar el portuguès en l’enèsima crida a l’afició, secundat per Kroos a Bwin encara que aquest no perd de vista els riscos: «Ho donarem tot i és important agafar avantatge ben aviat. No volem arribar al descans 0-0. Hem de jugar a l’atac, sense dubtes, però amb seny. No hem de perdre el cap. Si fos així, hi hauria opció d’un altre gol en contra i això no seria gens bo. És important estar tots units i fer un bon partit».

Entusiasme blanc-i-vermell

Notícies relacionades

A l’Atlètic, Simeone va deixar de dir que l’objectiu continua sent estar entre els tres primers al final i va admetre que la victòria contra l’Espanyol és «la millor manera de continuar en la recerca de la Lliga. Un triomf així ens genera entusiasme». Sense obviar que l’Atlètic també té un partit decisiu aquest dimecres contra el Barça en Champions, el Cholo no va regatejar aquesta vegada quan li van plantejar si la Lliga encara és possible. I això que el Barça encara no havia perdut a Sant Sebastià.

«Em van ensenyar en la vida que s’ha d’insistir i creure en el que un fa. Les coses cauen per si soles si han de caure. Estem donant tot el que tenim. Som intensos i persistents i seguim lluitant», va afirmar el tècnic blanc-i-vermell.