Anna Tarrés: "Ona Carbonell s'ha esborrat i li han permès fer-ho"

L'exentrenadora del combinat nacional de sincronitzada va saldar comptes pendents després de l'eliminació de l'equip espanyol

crmartinez26656196 barcelona 15 07 2014 distritos ana tarres nos llev160308102840

crmartinez26656196 barcelona 15 07 2014 distritos ana tarres nos llev160308102840

2
Es llegeix en minuts
CHRISTIAN MARTÍNEZ / BARCELONA

24 hores després del gran fracàs que va suposar l'eliminació de l'equip nacional de sincronitzada, i la conseqüent absència del combinat en els Jocs Olímpics de Rio, una de de les grans responsables de l'èxit de l'última dècada de l'esport espanyol va donar la seva opinió sobre els fets. Sense vehemència envers els que considera que li han fet la vida impossible, l'actual seleccionadora d'Ucraïna i exentrenadora de la selecció espanyola Anna Tarrés va parlar llargament sobre el que defineix com un fracàs majúscul. “No s'ha capitalitzat tot un treball que es va fer durant més de 15 anys. Ningú en sap més que els que hem estat a dins. Com hem anat construint a poc a poc des del no-res. Potser Gemma Mengual sí que ho ha viscut i tampoc entenc gaire com no s'han dedicat a ensenyar tot el que han après en comptes de lluir-se elles mateixes", va assegurar en una entrevista concedida al programa 'Al Primer Toc'.

Incisiva i precisa, no va eludir l'opció de saldar alguns comptes pendents tant amb el president de la Federació Fernando Carpena i les actuals responsables del combinat espanyol. “Estic trista perquè amb les hores de treball i esforç que hem deixat, els diners que hem invertit, els esforços personals de moltíssima gent fa pena. I també per les noies que entreguen tot el seu ésser a aquest esport. Per l'equip tècnic no em fa gens de pena. Per Fernando Carpena, zero pena. Ana Montero i Ester Jaumá tampoc em fan pena. No em fan pena perquè han sigut gent arrogant, que han menyspreat la nostra feina, que no han volgut saber res de nosaltres i que ens han maltractat públicament. Aquesta vanitat i aquest odi per nosaltres ara se'ls ha girat en contra", va assegurar Tarrés.

Sobre el màxim mandatari de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), l'exseleccionadora va reforçar la seva teoria sobre la nul·la capacitat de Carpena a l'hora de dirigir un càrrec d'aquesta categoria. "Carpena ha de deixar pas. Rotundament sí. La seva política ha sigut un rotund fracàs. No té capacitat de lideratge per portar a terme una idea de què és l'esport. Això no és política. És entrenament, treball. És ser honest. Portar les teves capacitats al màxim per conduir el teu país als Jocs Olímpics. Ell ha anteposat els seus amics al seu ego a la seva manera. Els que li seguien la corda estaven en els càrrecs alts".

"L'ONA S'HA ESBORRAT"

Notícies relacionades

Qui no va poder participar en l'exercici per equips va ser Ona Carbonell, que després de patir un cop en l'entrenament es va veure obligada a quedar-se fora de la decisiva prova. Qüestionada sobre l'absència de l'estendard de la selecció, Tarrés va aportar una nova visió sobre els fets i va assegurar que la nedadora es va esborrar de la crucial cita per prevaler els seus registres individuals. "Fa dies que l'Ona s'ha esborrat. Aquest és el problema. No només és en aquesta competició. I fa dies que li permeten esborrar-se. Ha mirat per ella per a ella i amb ella. Ha decidit que feia només les modalitats individuals i l'hi han deixat fer, cosa que no s'entén perquè aquest és un esport d'equip. Em fa la sensació que en aquests moments s'està penedint de moltes coses perquè ella va als Jocs Olímpics però l'equip, que és l'important, no".

Les seves crítiques per l'actuació d'Espanya i la gestió que s'està realitzant de la sincronitzada en els últims anys s'uneixen a la carta que va escriure l'exnedadora Thaïs Henríquez aquest mateix dilluns, on assegurava que l'actual equip havia destruït tot el que s'havia fet fins ara. "Han destrossat tot per allò que moltes vam entregar la nostra vida".