Thaïs Henríquez llança dures crítiques a la sincronitzada espanyola

"Han destrossat tot allò pel que moltes vam donar la nostra vida", assegura l'exnedadora

jcarmengol20053981 spain s irene montruchhio beuas  spain s paula kla160307164842

jcarmengol20053981 spain s irene montruchhio beuas spain s paula kla160307164842 / MARTIN BUREAU

1
Es llegeix en minuts

La nedadora espanyola de sincronitzada Thaïs Henríquez, doble medallista olímpica, s'ha mostrat molt crítica amb la gestió de l'equip espanyol, eliminat dels Jocs de Rio de JaneiroJocs de Rio de Janeiro, i ha assegurat que "han destrossat tot allò pel que moltes hem donat la nostra vida". En una carta publicada al seu compte de Twitter, la nedadora de Gran Canària, que es va quedar fora de l'equip espanyol en el preolímpic, reflexiona sobre els esdeveniments viscuts per l'equip espanyol, que ha passat del podi olímpic a quedar eliminada dels Jocs.

"Al final tot té una explicació i no haurien de passar desapercebudes les sobtades retirades de quatre de les components que van formar part de l'equip olímpic espanyol de Londres 2012, menys d'un any després de la incorporació del nou cos tècnic", assegura Henríquez. La nedadora recorda que es va prescindir després dels Jocs de Londres d'Anna Tarrés i Beth Fernández. "Ara estan amb Ucraïna a punt de fer història amb una medalla de bronze olímpica", explica Henríquez, que recorda que al seu dia també la Federació va prescindir de Mayuko Fujiki. "Van menysprear a 'Mayu' i ara està lluitant per l'or olímpic amb la Xina. Això és Espanya, han destrossat tot allò pel que moltes hem donat la nostra vida", ha assegurat.

A la carta compartida a Twitter explica que abans del Mundial de 2015, disputat a Kazan, va decidir desvincular-se de l'equip, però que "per respecte a les meves companyes d'equip i a la seva preparació de cara al preolímpic vaig decidir quedar-me en silenci i no alterar de cap de les maneres la seva preparació i estabilitat".

Notícies relacionades

Recorda que la natació sincronitzada és "un esport que requereix moltíssimes hores diàries d'entrenament, ja que dediques la teva vida a aquest esport i per descomptat, has de creure al cent per cent en l'objectiu i confiar plenament en el cos tècnic". No obstant, Thaïs Henríquez admet dubtes sobre aquest punt. "Al no ser així, i sent fidel als meus principis vaig decidir mantenir-me'n al marge i renunciar a formar-ne part", ha dit.

Henríquez, a manera de comiat, lamenta que l'equip espanyol no hagi aconseguit la classificació olímpica. "Em sap molt de greu per elles i només em queda felicitar les seleccions que han aconseguit la classificació olímpica, s'ho mereixien", ha dit.