Ona Carbonell: "Ens aixecarem més fortes"

La crisi de la sincronitzada espanyola enxampa per sorpresa la federació

jcarmengol33075822 bra01  r o de janeiro  brasil   06 03 2016   la na160307193302

jcarmengol33075822 bra01 r o de janeiro brasil 06 03 2016 la na160307193302 / Gustavo Oliveira

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Reaccions de tots els colors al fracàs de la natació sincronitzada espanyola, que només ha aconseguit classificar el duo (Carbonell- Mengual) per als pròxims Jocs Olímpics de Rio. El cinquè lloc en la prova per equips en el preolímpic del passat cap de setmana (només es classificaven els tres primers) a la mateixa ciutat brasilera ha aixecat polèmica, acostumades les noies a no baixar del podi.

"És clar que aquests resultats són una decepció per a totes, però ens aixecarem més fortes", ha assegurat a través de les xarxes socials Ona Carbonell, que diumenge no va poder competir per un cop al cap, sofert en un entrenament de divendres, que li va produir vertígens i marejos. Ella repetirà en els Jocs, juntament amb Gemma Mengual,Gemma Mengual però les altres noies es quedaran a casa després d'un resultat que va sorprendre la mateixa federació espanyola i tot.

Notícies relacionades

"M'agafa per sorpresa que no estiguem a Rio, però la realitat ens ha posat al nostre lloc", ha assegurat el president, Fernando Carpena, el mateix que el setembre del 2012 va acomiadar l'artífex de l'èxit de la sincro espanyola, Anna Tarrés, al·legant la necessitat d'un canvi "per buscar la medalla d'or". Ana Montero i Esther Jaumà van ser nomenades les noves responsables. La sincro venia de guanyar una plata (duo) i un bronze (equips) en els Jocs de Londres. Carpena ha eludit prendre "decisions precipitades" amb l'argument de protegir el duo, que sí que serà a Rio, i pel fet que al retorn dels Jocs hi haurà eleccions federatives.

Contundent va ser també l'exnedadora Thaïs Henríquez, que va decidir desvincular-se de l'equip abans dels Mundials de Kazan 2015 i guardar silenci fins ara per no alterar l'estabilitat del grup. "Això és Espanya, han destrossat tot allò pel que moltes hem donat la nostra vida", assegura la de Gran Canària, que recorda la retirada de diverses nedadores arran de l'acomiadament de Tarrés i que ara Ucraïna, amb ella a l'equip, "està a punt de fer història amb una medalla de bronze olímpica".