LA JORNADA DE LLIGA

Zidane s'estrena amb una golejada reparadora al Deportivo

Els jugadors blancs donen la cara amb el nou entrenador i superen amb claredat l'equip gallec

Bale protagonitza la seva millor nit com a jugador madridista i anota tres dels cinc gols

jmexposito32352494 madrid 09 01 2016  deportes  partido de liga que e160109215750

jmexposito32352494 madrid 09 01 2016 deportes partido de liga que e160109215750

3
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

Estava cantat. Va marxar Rafa Benítez, va arribar Zinedine Zidane i el Madrid va recuperar alegria, dinamisme, pilota i efectivitat. Bon ànim en definitiva perquè el canvi d’actitud que l’equip blanc necessitava es produís sense trigar el més mínim per encarar la delicada missió de neutralitzar i superar amb claredat un Deportivo capaç d’amargar la nit a qualsevol, com va demostrar al Camp Nou. Els blancs van quedar retratats en una golejada abanderada per Bale, amb tres gols (5-0).

    Va començar el partit i per un  moment, si un era capaç d’abstreure’s i no sentir la permanent presència de Zizou al límit de l’àrea tècnica, la manera de moure’s de l’equip va remetre sens dubte a l’etapa de Carlo Ancelotti a la banqueta blanca, tancada sense més explicacions per Florentino Pérez, que no va tenir més remei fa una setmana que plegar-se, aquest cop sí, a satisfer els desitjos d’uns futbolistes als quals s’havien acabat les coartades.

NOVA ETAPA, MÉS COMPROMÍS / Benítez descansava ahir a Liverpool després de sis mesos sense deixar de caure en les trampes que ell mateix no va parar de posar-se en tot aquell temps i el Madrid es va disposar a obrir la nova etapa amb les novetats de Carvajal i Isco respecte al partit de València però moltes més ganes de fer millor les coses i amb les tres estrelles de dalt intocables, com el nou entrenador havia anunciat, però amb el compromís de veritat de col·laborar en fase defensiva.

    No serà res que canviï de manera radical d’un dia per l’altre, però davant les andanades del Deportivo gairebé sempre van col·laborar amb decisió, en especial el gal·lès, per ajudar a les bandes.

Notícies relacionades

    El primer gran ensurt el va donar el conjunt gallec, ben plantat, per mitjà de Lucas Pérez, que va acabar trobant-se amb Navas després del singular absentisme dels centrals blancs. Més centrats van estar els laterals, que amb Zidane prometen convertir-se de nou en una de les millors armes per desestabilitzar el contrari. El primer gol, però, va arribar a pilota parada i va ser molt protestat pels deportivistes. Ramos va xutar mossegant després d’un rebuig en un córner i Benzema, d’esquena, va ficar el taló per despistar Lux, amb Bale en fora de joc darrere seu però sense intervenir en la jugada (m. 15).

SENSE ESPECULACIONS / Amb el vent a favor, el Madrid es va acabar de convèncer que amb la pilota pateix menys i es diverteix molt més. Sense cotilles, en va anar a buscar més cada vegada que va fer un gol, sense lloc per a especulacions. Amb el mateix dibuix, però mirant de deixar menys espais entre línies, el conjunt blanc es va agrupar millor i va patir menys en defensa, per la citada col·laboració dels de dalt, en especial de Bale, que va acabar firmant la seva gran nit com a madridista. Va començar a apuntalar-la amb gran cop de cap a passada de Carvajal amb què va anotar el segon gol (m. 22), mentre Cristiano, tot i que també  es mostrava molt actiu i agressiu no afinava la punteria en els seus freqüents intents. Quan més a prop va estar, després de dos avisos gairebé seguits de Lucas Pérez, es va trobar que el pal va rebutjar el seu remat després d’un gran centre de Bale. Més deixat anar i concentrat que ningú, el gal·lès va continuar el seu recital tan bon punt va començar el segon temps al culminar amb un xut amb l’esquerra un servei del portuguès des de la dreta en una contra portada per Modric (m. 50). Va aconseguir el tercer del seu compte minuts després al tornar a rematar de cap a gol en un córner llançat per Kroos (m. 63). Amb James i Jesé al camp, els altres dos grans damnificats amb Benítez juntament amb Isco, Benzema va trobar el lloc que Ronaldo no va aconseguir fer-se per anotar el cinquè (m. 90).