Domenech: "Zidane no és un bon paio"

L'exseleccionador francès assegura en una entrevista a 'Le Monde' que el nou entrenador del Madrid "és capaç de qualsevol cosa"

 

  / REUTERS / CHARLES PLATIAU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

L'arribada de Zinedine Zidane al Reial Madrid Zinedine Zidane  Reial Madrid no ha estat exempta de polèmica. Després de les declaracions d'Ottmar Hitzfeld al·legant que la contractació del francès com a entrenador és una bogeriaOttmar Hitzfeld , aquest dijous l'exseleccionador francès Raymond Domenech ha afegit més llenya al foc. "Zidane no és bon paio", ha assegurat Domenech en una entrevista concedida a 'Le Monde'.

Domenech coneix bé el crac francès. Va estar amb ell al Mundial del 2006, on 'Zizou' va ser el protagonista d'aquella final pel seu cop de cap a Materazzi.  “És part del mite. Es va fer un déu humà. Un paio que li dóna un cop de cap a algú que l'ha insultat, no hi ha res més humà". En aquesta línia, el francès ha explicat que considera Zidane com un mite però amb matisos. "Pot despertar emocions en les persones i no només positives. No és una estrella sense problemes, és capaç de qualsevol cosa i això és el que fa un déu humà", ha explicat l'exseleccionador.

A L'ULL D'HURACÀ

Per Domenech, després d'acceptar l'oferta del Reial MadridZidane queda exposat a perdre la seva condició de llegenda. "Ara serà jutjat pels seus resultats. Si és campió, la seva llegenda s'enfortirà. Però si no és així, serà una altra història. Mourinho també era un déu i ja s'ha vist el que va passar“, ha assegurat el francès.

Precisament l'arribada de Zidane ha generat un enrenou al seu país, on els mitjans es van bolcar amb el nou tècnic madridista. “Déu ha tornat, els canals de televisió van parar tots els seus programes per fer edicions especials. Ja no hi havia conflictes entre l'Aràbia Saudita i l'Iran o problemes en l'economia mundial, però ell no en té la culpa”.

LI VATICINA UN GRAN FUTUR

Notícies relacionades

Preguntat sobre com creu que serà l'etapa de Zidane a les banquetesDomenech ha sigut directe. "El 2016, necessitem dues coses: una imatge i tenir pes en comparació amb els jugadors. Hem de tenir una imatge per anar als mitjans de comunicació i els jugadors han d'acceptar-ho. Zidane té els ingredients per fer que funcioni. Després, això sí, ha d'aconseguir que tots els jugadors vagin a l'una i aquí és on comencen els problemes”.

Domenech també creu que l'actual tècnic del Madrid acabarà dirigint la selecció francesa. "No hi ha ningú més legitimat que ell per substituir Deschamps quan aquest se'n vagi i per fer això havia de passar per la banqueta del Reial Madrid”, ha dit.