Zidane: "No se m'ha de comparar amb Guardiola"

El nou entrenador del Madrid aposta per un futbol "bonic, ofensiu i equilibrat"

Primer entrenament del Reial Madrid amb Zidane al capdavant. / DAVID CASTRO / VÍDEO: ATLAS

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Malgrat les seves reticències a l'hora d'agafar l'equip, Zinedine Zidane s'ha ficat en el seu paper des del primer dia. El nou entrenador del Madrid té les idees clares. No vol que se'l compari amb Pep Guardiola, de qui diu que és “un formidable entrenador”. Per a la seva plantilla, la recepta és senzilla: “treball, il·lusió i un futbol bonic, ofensiu i equilibrat”. Aquesta última paraula coincideix amb el que buscava Benítez, a qui ‘Zizou’ li ha desitjat sort després d'alabar la seva feina.

Amb gairebé una hora de retard i davant 83 mitjans de comunicació, Zidane ha passat amb nota la seva primera roda de premsa com a entrenador del Madrid. Acompanyat d'Emilio Butragueño, l'extècnic del Castella ha deixat diversos missatges molt clars. Confia que els jugadors recuperin la il·lusió, pensa en els dos títols que li queden al club i només conjuga el verb guanyar.

INEXPERIÈNCIA

Zidane s'ha desmarcat de la seva idea de no agafar l'equip a mitja temporada i de la seva falta d'experiència. Preferia haver agafat les regnes a principi de la pretemporada. “Això ja no val. Sóc aquí i ja han passat set mesos. Un entrenador mai està preparat i menys un tècnic que no ha entrenat”, ha afirmat. Sap el risc que corre si l'aventura, com ell l'anomena, surt malament. Al davant té el que queda d'aquesta temporada i dos més, fins al juny del 2018. “No crec que tingui més indulgències que altres tècnics. Tinc la pressió justa. El paper de l'entrenador és aconseguir resultats”, ha advertit Zidane, que ha posada el seu objectiu en 'L'Onzena'.

Zinedine Zidane

entrenador del madrid

Un entrenador mai està preparat, i menys un tècnic que no ha entrenat"

Com correspon a un home de la casa, Zinedine és conscient que al públic del Bernabéu costa alimentar-lo. En aquest desig de generar una nova il·lusió de manera immediata, el tècnic francès aposta per l'espectacle. “Aquí sempre és important veure bon futbol i treballarem des del primer dia per a això. Vull que el meu futbol sigui positiu i amb un cert equilibri. Veig l'equip concentrat, animat i uns jugadors molt contents”, ha afirmat Zidane a la sala de premsa del Bernabéu.

ELOGIS A BENÍTEZ

No li falta raó en aquesta última apreciació després de veure amb quina intensitat s'ha entrenat l'equip en el primer assaig amb Zizou. “El missatge per a ells és el treball i la intensitat que posarem en cada entrenament i en cada partit. L'entrenador ha d'estar a prop dels jugadors. M'interessa que hi hagi bona relació amb tots. Hi ha un canvi i s'ha de pensar que el treball de Benítez ha sigut molt bo. Li desitjo sort”, puntualitza el tècnic francès.

Zinedine Zidane

entrenador del madrid

Guardiola és un gran entrenador. No em compararé amb ell. No ho vaig fer com a jugador ni ho faré com a entrenador"

Notícies relacionades

Per intentar-li trobar-li semblances a un tècnic que ve de les categories inferiors, a Zidane se li ha preguntat si se'l pot comparar amb Guardiola. Un paral·lelisme que immediatament ha rebutjat l'entrenador del club blanc. “No podem fer aquesta comparació. Guardiola és Guardiola. Un gran entrenador i no em compararé amb ell. Mai ho he fet. No ho vaig fer com a jugador ni ho faré com a entrenador”, ha puntualitzat Zidane.

El que no ha dubtat a professar el tècnic francès és la seva admiració per l'anomenada 'BBC', Bale, Benzema i Cristiano, una aposta innegociable. “Jugaré amb tots tres. La meva idea és jugar ràpid, des del darrere i tenir la possessió de la pilota. Vull que els jugadors s'ho passin bé, segurament com ho han fet amb Benitez. A l'afició li dic el mateix que als jugadors, que estiguin il·lusionats. Volem que els seguidors estiguin orgullosos de nosaltres”, ha afirmat el nou responsable de la banqueta blanca.