Del Bosque no confirma el seu final com a seleccionador

"Parlo en condicional perquè pot passar qualsevol cosa. No estic tancat a res", diu el tècnic

2
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

Té decidit deixar-ho després de l'Eurocopa de França de l'estiu que ve, però Vicente del Bosque es resisteix a tancar la qüestió una vegada i una altra, a admetre de forma taxativa que no hi ha possibilitat de complir un nou cicle al capdavant de 'la Roja'. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF)  realitzarà un nou intent per convèncer-lo que segueixi i possiblement és per aquella reunió pendent amb Ángel María Villar pel que no fa el pas de confirmar definitivament que marxa. ,>

"El motiu d'aquest llibre no és un comiat.Queden encara sis mesos de treball fins que es disputi l'Eurocopa i primer de tot he de posar-me en mans de la Federació Espanyola de Futbol abans de tancar la decisió final", ha dit el seleccionador espanyol durant la presentació del seu llibre autobiogràfic 'Ganar y perder, la fortaleza emocional', en l'últim capítol del qual avança com està de prop de no acceptar l'oferta de renovació que li plantejarà la RFEF.

"Si tot es desenvolupa normalment, després de l'Eurocopa de 2016 deixaré la selecció i la Federació. També per una qüestió de salut. Seran vuit anys com a seleccionador i no és la meva intenció aferrar-me al càrrec. No he volgut ser massa sincer i anunciar de forma determinant que me n'aniré. Crec que dir que ho deixes pot ocasionar-li algun perjudici d'estabilitat a la selecció i això és precisament el que mai desitjo per a l'equip nacional", afirma Del Bosque en l'últim capítol del llibre, editat per Plataforma Actual i promogut per l'asseguradora Pelayo, un dels principals patrocinadors de la selecció espanyola.

CONFLICTE AMB PIQUÉ

Notícies relacionades

El tècnic salmantí ha hagut de tornar a parlar diverses vegades, sense aclarir res, sobre el tema. "Parlo en condicional perquè pot passar qualsevol cosa. No estic tancat a res. En qualsevol cas, sempre estaré a prop del futbol", ha reiterat el seleccionador, que en principi ni tan sols té la intenció d'acceptar la direcció esportiva de la RFEF, càrrec que no ha sigut cobert des de la marxa de Fernando Hierro.

Del Bosque, per una altra banda, no ha volgut tirar més llenya al foc en la polèmica de Gerard Piqué amb els jugadors del Madrid. "Ens agafa fora aquest conflicte, o el que sigui, a través de les xarxes socials. És conseqüència d'una ferida del passat que no s'ha tancat, però espero que no afecti la convivència a la selecció... Sergio Ramos ha tingut una reacció molt bona i ha contestat com ha de contestar", ha manifestat el tècnic, que ha anunciat que presentarà la candidatura de la nedadora paralímpica Teresa Perales, guanyadora de 22 medalles per ara, per al premi Príncep d'Astúries dels Esports. "Demanaré a altres premiats que m'acompanyin en la petició i em recolzin. Ara li toca a Teresa", ha dit.