Zidane, Hierro, Mijatovic, Raúl... El Madrid busca substitut a Benítez i director esportiu

Al club blanc es culpa Benítez però també diversos jugadors de la falta de rendiment de l'equip

aguasch27685803 former french football star and new coach of real 151216195248

aguasch27685803 former french football star and new coach of real 151216195248

5
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

Quan falten quatre jornades per tancar la primera volta, el Madrid és un caos. Lluny d'enlairar-se, la seva fràgil estructura torna a veure's debilitada des del capdamunt de la piràmide. Florentino només manté un fil de fe en un entrenador que no vol ningú, especialment uns jugadors que l'entitat i l'afició també culpen de la situació. Ja no els deslliura ni airejar el penediment, tal com van fer alguns després de la derrota a El Madrigal. Una vegada més, els pesos pesants han imposat la seva llei fins a exigir a la seva manera el canvi a la banqueta. A ell arribaria Zinedine Zidane, que està preparat per acatar les ordres del seu president. També es recuperarà la figura del director esportiu.

Els focus ja no miren exclusivament Benítez. El ventilador ha començat a funcionar. Una vegada més, el vestidor del Madrid, aquell a qui Lorenzo Sanz va definir com a "ingovernable" en la seva època de president, s'ha empassat un altre entrenador. No hi ha indult possible per a Benítez, amb qui ni es tracta més de la meitat d'una plantilla acostumada a dictar les seves pròpies lleis. Fa un parell de dies, Mourinho apuntava que se sentia "traït" pels jugadors del Chelsea. El mateix podria dir Benítez si s'atrevís a assenyalar públicament a qui teixeixen els fils en l'anomenada cuina blanca en lloc de fer-ho en el seu cercle pròxim.

ELS CAPS DEL CLAN

Els jugadors es veuen  per sobre del tècnic, del president i fins i tot de la mateixa afició 

Dins del vestidor es fa el que diu Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i algun altre que s'ha sumat a la revolta. James Rodríguez és un d'ells. El jugador colombià ha trigat poc a acostar-se als capitostos del vestidor. Ha posat més atenció en això que no pas a vigilar la seva forma física, a la qual ha sumat alguns quilos de més. Això també ho sap Benítez, però quan li pregunten per la suplència de James el tècnic es limita a contestar que ha de treballar més "per veure el millor James".

On se'l sol veure és a les nits madrilenyes, molt acollidores amb tot el que siguin estrelles de gran nivell. Altres jugadors amb menys pes dins del vestidor també s'han sumat al corrent anti-Benítez. És el cas d'Isco o Kroos, aquest últim ha sigut suplent en tres partits, cosa que ha suposat que de la seva hieràtica cara hagin sortit signes molt clars de desencant, malgrat les seves grises actuacions. L'última va ser marxar de la banqueta abans que s'acabés el partit a Vila-Reial.

La barreja dels egos amb la púrpura és capaç d'arribar a confondre uns jugadors capaços de retallar la seva resposta professional sense ni tan sols recórrer a l'autogestió. Si el vent no corre a favor seu, com va succeir amb la sortida de la banqueta de Carlo Ancelotti, les represàlies no triguen a aparèixer i es desencadena una dura resposta del grup en tots els sentits. Tant se val que en aquella dinàmica destructiva es liquidi mitja lliga o a l'entrenador de torn, que en aquest cas tampoc ha tingut gaires llums per combatre un gir tan brusc a la banqueta. Els jugadors es veuen per sobre del tècnic, del president i fins i tot d'una afició, que finalment està condemnada a esperar que jugadors decideixin endollar-se. Dimecres van anar a sopar sense el tècnic, cosa habitual. En un sopar airejat i on no van faltar les televisions, la plantilla, conscient que està assenyalada, va llançar un missatge d'unitat, així com un canvi de xip per als pròxims partits.  

AIRE VICIAT

Aquesta falta d'entrega dels jugadors també és motiu d'especial atenció per part de la directiva blanca. Florentino coneix a la perfecció l'aire viciat que corre pel vestidor, així com les normes i els desafiaments que es teixeixen a dins. Això li va costar deixar el club el 27 de febrer del 2006 quan va assegurar que se n'anava perquè havia "mal educat els jugadors".

Arrigo Sacchi

EXDIRECTOR ESPORTIU DEL MADRID

El Madrid és un grup d'estrelles, potser les millors del món, però no sempre és un equip"

Tots els que passen pel club coneixen la dictadura dels caps de la plantilla, que tiren endavant la seva estratègia de la manera més efectiva sense deixar gaire empremtes. "El Reial Madrid és un grup d'estrelles, potser les millors del món, però no sempre és un equip", afirma Arrigo Sacchi, que van ser director esportiu del club blanc el 2004. L'extècnic assegura que "no s'ha metabolitzat el canvi de tècnic". Sacchi s'ha referit a la qualitat individual dels jugadors, cosa que ha d'aprofitar "al màxim l'entrenador sense afectar el lideratge dels jugadors"

Mentrestant, Florentino ha acabat per escoltar els consells sobre la necessitat de reforçar tot el que envolta l'equip amb un suport més sòlid que l'actual. La figura del director esportiu torna a planar sobre el Bernabéu. Aquest càrrec el segueix portant a terme el president del club blanc, molt abans fins i tot que Miguel Pardeza el pogués mostrar en la seva targeta de visita. El Larguero de la Ser va revelar els noms de Hierro i Mijatovic. Al central malagueny, que va exercir aquest càrrec a la Federació Espanyola de Futbol i que va ser ajudant d'Ancelotti la temporada passada, no li ha passat pel cap acceptar aquest lloc. Tampoc sembla que l'heroi de la setena pugui entrar en l'organigrama del club. L'últim intent ha sigut amb Raúl, que ha declinat l'oferta. La gran aspiració seria Monchi, lligat pel Sevilla.

UN CONSELL PER A ZIDANE 

Notícies relacionades

El que sí que té segur Florentino és el 'sí' de Zidane per fer el salt del Castella, on compleix la seva segona temporada, al primer equip. L'exjugador, que va ser segon d'Ancelotti, preferiria agafar l'equip al juny. Ho hauria pogut fer a la sortida de Carletto, però com ell mateix reconeix "el club va pensar que no era el meu moment". Després va assegurar que li falta "alguna cosa" per fer el salt, encara que un entrenador no està mai preparat".

Rolland Courbis

EXTÈCNIC DE ZIDANE

El millor que li pot passara Zinedine és agafar un equip a mitja temporada"

Tot al contrari pensa Rolland Courbis, que va ser el primer tècnic del Zinedine al Girondis de Bordeus. "El millor que li pot passar a Zinedine és agafar un equip a mitja temporada. Serà per a un llarg període de temps, però després té sis mesos per rectificar o corregir coses. Aquesta possibilitat li cau del cel a Zizou, però Zizou també li cau del cel al Madrid", afirma Courbios a 'L' Equipe'. Potser tot encaixa i el mític jugador comença a donar les seves primeres ordres abans que s'acabi aquest any. Això suposaria un nou èxit d'un vestidor implacable.