EL TERRATRÈMOL BLANC

Florentino recolza a Benítez i denuncia una campanya contra ell

El president justifica la crisi pel "deteriorament competitiu" des de gener en al·lusió a Ancelotti

Florentino Pérez, en la roda de premsa. / AGUSTÍN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

Rafa Benítez va ser ratificat ahir per Florentino Pérez com a entrenador del Madrid, cosa que no garanteix que segueixi al seu lloc d’aquí una setmana si l’equip blanc no dóna la talla contra el Xakhtar a la Champions i sobretot diumenge contra l’Eibar a Ipurua. No hi ha cap garantia encara que el president assegurés en una compareixença davant la premsa, després de la reunió de la directiva, que la confiança en el tècnic és total i que ningú, ni de la junta ni de la plantilla, li ha suggerit un relleu a la banqueta.

«Hem analitzat la situació esportiva i els vull comunicar que l’entrenador del Reial MadridRafa Benítez, té tot el nostre suport i tota la nostra confiança. L’entrenador té capacitat demostrada per treure el millor rendiment a aquesta plantilla que, com tots sabem, ha patit un desgast progressiu des del gener d’aquest any», va dir el president del Madrid, que entén el profund malestar de l’afició blanca després de la derrota davant el Barça, en forma de mocadorades enorme i crits de “Florentino dimissió”.

JUSTIFICACIÓ

«Entenc l’empipament de la nostra afició, però creiem que és el moment de seguir treballant amb rigor, serenitat, amb la màxima intensitat i amb la unitat de tot el madridisme. Rafa Benítez acaba de començar la seva feina, deixem-lo treballar que segur que vindran els triomfs», va comentar el dirigent, que va afegir: «Aquesta plantilla donarà moltes alegries a l’afició que s'ho mereix tot».

Pérez va demanar estabilitat en aquests temps de mals resultats i de crisi institucional. «Per a la junta i per a mi com a president el més important són els èxits de l’equip i la estabilitat institucional que requereix el Madrid per aconseguir-los. Repeteixo que entenc el malestar de la nostra afició pel que va passar dissabte, però demano tot el seu suport per a l’equip. Sempre he treballat perquè els socis segueixin sent els amos del club i els que determinin el futur del Reial Madrid i els puc assegurar que així seguirà sent», va comentar Pérez.

El president blanc va reiterar que se sent en el punt de mira d’una campanya contra ell, amb acusacions preferents a mitjans informatius madrilenys i als aficionats ultres que va expulsar al seu dia del fons sud que, segons ell, van ser els que van provocar que diversos milers de seguidors blancs demanessin la seva dimissió. «Que hi ha una campanya contra mi ho creu vostè, ho crec jo i ho creuen totes les persones que són aquí», va respondre Pérez, que no es planteja en cap cas avançar les eleccions a la presidència.

PLENS PODERS

Notícies relacionades

Rafa Benítez té plens poders per administrar els recursos que té a la plantilla i deixar assegudes , si ho considera convenient, qualsevol de les estrelles blanques, segons ha assegurat Pérez. «Ningú li suggerirà res. Des de l’any 2000, quan vaig arribar aquí, hi ha hagut molts entrenadors i ningú en la vida, cap entrenador, ha dit que jo li he suggerit res. Han tingut sempre autonomia», va apuntar el mandatari madridista, que ha insistit en el deteriorament progressiu que ha patit l’equip des del gener, en al·lusió a Ancelotti.

El president va desmentir que hagués negociat el traspàs de Ronaldo amb el PSG. «Hi ha gent que fa de la mentida la seva raó de ser per deteriorar no tant la meva imatge, sinó la del Reial Madrid, perquè pensen que sense mi potser tenen més influència al club». Pérez s’ha mostrat decidit a no consentir sota cap concepte que continuï la campanya desestabilitzadora en contra seva.