El Madrid s'estavella a El Madrigal

L'equip blanc no aprofita la punxada del Barça i cau derrotat amb un gol de Soldado

2
Es llegeix en minuts
Carlos Marcote
Carlos Marcote

Periodista

ver +

El que va passar a Malmö va ser efectivament una traca de dia de fira. De tornada al costat seriós, a una prova exigent de veritat el dia en què tenia l'oportunitat de col·locar-se a dos punts del líder, el Madrid es va quedar sense pólvora i durant tot un temps sense futbol per donar la rèplica adequada a El Madrigal a un Vila-real amb tot molt més clar. L'equip blanc no va complir al principi ni una mínima part de les seves obligacions per continuar amb la ratxa positiva a l'estadi de l'equip groc, on no perdia des del 2009, i quan es va decidir a fer-ho i va arrencar a jugar i a encadenar ocasions en la segona meitat, l'ansietat el va trair i la punteria li va fallar. Cristiano Ronaldo es va portar la frustració afegida de no poder acudir a la seva cita amb el gol en un camp on fins avui havia marcat sis gols en els cinc partits que havia disputat allà.

L'únic que ha mullat ha sigut Soldado, que als nou minuts ha avançat el Vila-real amb un remat final sota les cames de Keylor Navas, després d'un robatori de Bruno a Modric en zona d'alt risc i passada final d'un sorprenent Bukambu. El davanter congolès, la nova perla groga, ja havia avisat amb una jugada espectacular, túnel inclòs a Ramos, que va acabar amb un xut a la fusta de Jonathan.

INTENSITAT GROGA

Dues jugades que han sigut fidel reflex de la forma en què han entrat un equip i un altre en el partit. Pressionant, intens, solidari i profund el dirigit per Marcelino. Parat, inconnex i sorprès el de Rafa Benítez, que encara que sap, com qualsevol fill de veí, que li funciona millor un 4-4-2, s'obstina a despoblar el centre del camp per pagar el peatge d'haver de donar entrada per imperatiu legal a les tres figures de dalt.

La pressió alta del Madrid, sense sentit quan la segona línia no acompanya i es queda 30 metres més enrere, va facilitar les coses al conjunt local, que se'n va poder anar al descans amb una avantatge molt més ampli en el marcador. Bakambu va retratar Pepe en una pilota llarga, però va travessar fora per poc davant Navas. Danilo va salvar davant Suárez després d'una bona jugada de Trigueros i de nou el congolès va aparèixer per tirar alt a la mitja volta en un error de Ramos, que no donava cap seguretat als seus companys en dia de la seva reaparició.

REACCIÓ BLANCA

Todo això va fer el Vila-real per merèixer uneix avantatge molt més gran mentre el Madrid se'n va anar a l'intermedi sense tirar una sola vegada entre els tres pals i un sol intent seriós davant Areola, un remat de Benzema a passada de Bale que va anar a dalt per centímetres. Una misèria que, al marge del que digués Benítez al vestidor, va haver de tocar l'amor propi dels jugadors blancs, que van ser altres molt diferents minuts després. Conscients del que estava en joc, van sortir connectadíssims en tots els aspectes, van aclaparar el Vila-real amb arribades i remats de tots els colors, però no van afinar la punteria.

FITXA TÈCNICA

Vila-real: Areola, Bailly (Rukavina, m. 84), Musacchio, Víctor Ruiz, J. Costa, Bruno, Trigueros (Pina, m. 92), Johathan, Denis Suárez, Soldado (Nahuel, m. 82), Bakambu.

Notícies relacionades

Reial Madrid: Keylor Navas, Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo (Marcelo, m. 89), Casemiro (Kovacic, m. 78), Modric (Isco, m. 78), James, Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Gols: 1-0, Soldado (m. 9).