PATINATGE ARTÍSTIC

Javier Fernández conquista la Copa de la Xina en el seu debut oficial

El patinador madrileny, que ja té un peu a la final del Grand Prix de Barcelona, s'ha imposat als xinesos Bojang Jin i Yan Han

Javier Fernández, en un moment del seu programa llarg, al Capital Gymnasium de Pequín, seu de la Copa de la Xina.

Javier Fernández, en un moment del seu programa llarg, al Capital Gymnasium de Pequín, seu de la Copa de la Xina. / AFP / WANG ZHAO

1
Es llegeix en minuts
INMA GONZÁLEZ / BARCELONA

És el campió d'Europa i del món, i ha volgut demostrar-ho des del minut u. En el seu debut oficial de la temporada, Javier Fernández ha conquistat la Copa de la Xina, la primera de les cinc proves del Grand Prix de patinatge artístic. El madrileny, que divendres va dominar el programa curt amb una nota de 93,19 punts (48,23 en tècnica i 44,96 en components), ha obtingut en l'exercici lliure 177,66, que donen un total de 270,55, suficients per pujar al més alt del podi. 

Si el dia anterior va enlluernar amb una nova coreografia ideada pel director del Ballet Nacional d'Espanya, Antonio Najarro, al so de la ‘Malagueña’ d'Ernesto Lecuona i interpretada per Paco de Lucía i Plácido Domingo, aquest dissabte ha deixat amb la boca oberta al públic del Capital Gymnasium de Pequín amb la seva interpretació de la banda sonora del musical ‘Guys and Dolls', coreografiada per David Wilson.

Alguns errors

'Superjavi' ha tingut errors, que haurà d'esmenar les pròximes setmanes per arribar a la final del Grand Prix, que per segon any consecutiu es disputarà a Barcelona (del 10 al 13 de desembre). Ha començat amb un quàdruple 'toe' de llibre. A continuació, ha encarat el quàdruple 'salchow', però s'ha sobregirat en la sortida. I en la segona part de l'exercici, ha caigut en el quàdruple 'salchow'. La seva puntuació tècnica no ha sigut espectacular (86,64), però ho ha arreglat amb la dels components (91,52). 

Notícies relacionades

El xinès Bojang Jin, amb 261,23 punts, ha sigut el rival que més difícil l'hi ha posat, amb quatre quàdruples, tres d'ells diferents (quàdruple 'lutz', un quàdruple 'salchow' i dos quàdruple 'toe'), però només ha clavat el primer. La resta de participants no li han fet ombra: el també xinès Yan Han ha aconseguit la tercera plaça després de remuntar tres llocs (230,33 punts), el nord-americà Grant Hochtein ha sigut quart (222,74), i el rus Serguei Voronov, cinquè (222,17 punts).

Ara a Fernández l'espera la Copa Rostelecom de Moscou, del 20 al 22 de novembre, on ha d'aconseguir definitivament el bitllet per a Barcelona, una cita que reunirà els sis millors patinadors de la temporada en cada categoria i en què l'any passat es va penjar la plata.