MOTOCICLISME

Pol Espargaró es corona 'rei' de Suzuka al guanyar les prestigioses 8 Hores

'Polyccio' (Yamaha), que formava equip amb Smith i Nakasuga, ha liderat la victòria

Stoner (Honda) s''ha fracturat la tíbia esquerra i l'omòplat dret en un aparatós accident

Smith, Espargaró i Nakasuga.

Smith, Espargaró i Nakasuga.
Stoner s’ha trencat la tíbia i l’omòplat en les 8 Hores.

/

3
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

El pilot català Pol Espargaró, de 24 anys, s'acaba de proclamar vencedor de les 8 Hores de Suzuka, que es disputen al circuit japonès propiedat d'Honda. 'Polyccio', campió del món de Moto2 (2013), guanyador de 15 grans premis i, actualment, component d'un dels equips 'satèl·lits' de Yamaha al Mundial de MotoGP, on figura en novena posició, formava part de l'equip oficial Yamaha en què també s'han coronat campions de la prova més prestigiosa de la residència el britànic Bradley Smith i el japonès Karsuyaki Nakasuga.

La victòria és importantíssima per a la factoria Yamaha ja que no només es produeix en el feu d'Honda, guanyadora de les cinc últimes edicions d'aquesta prestigiosa prova, sinó que l'últim triomf de la firma del diapasó data del 1996 quan la moto guanyadora va ser pilotada pel nord-americà Colin Edwards i el japonès Nuriyuki Haga. El trio guanyador ha superat l'Honda del 'team' integrat per Smith-Aegerter-Hooki.

"Ha sigut una carrera meravellosa --ha comentat Espargaró així que ha acabat la prova-- i una autèntica demostració que aquest tipus de carrera, tan dura, tan llarga, tan tècnica, de tanta preparació, només es pot guanyar si tens un gran equip i fantàstics companys. La veritat és que m'ho he passat molt bé i tinc ganes de tornar a repetir aquesta experiència l'any que ve, perquè no té res a veure amb els grans premis. És una altra cosa, diferent, estupenda". "L'únic que puc dir –ha afegit Bradley Smith– és donar les gràcies a Yamaha per haver-me donat l'oportunitat de disfrutar una cosa tan diferent, d'una carrera tan divertida i apassionant com aquestes 8 Hores de Suzuka".

'POLE' D'ESPARGARÓ

El petit dels Espargaró, que, per petició expressa de Yamaha, s'ha quedat sense part de les seves vacances per prendre part en una competició que la firma dels diapasons volia guanyar, ha sigut decisiu en el triomf de l'equip oficial japonès, ja que, el dia anterior, va aconseguir la ‘pole position’ i un nou rècord de la categoria en el dificilíssim traçat de Suzuka. Els relleus de 'Polyccio' han sigut els més veloços i, gairebé des de l'inici, han estat dominant la carrera. Cal tenir en compte que Espargaró era debutant en la carrera i s'enfrontava a multitud de pilots que només tenen com a objectiu aquesta prova al llarg de l'any.

Notícies relacionades

El triomf del trio integrat per Espargaró, Smith i Nakasuga va començar a gestar-se, desgraciadament, a partir dels errors mecànics que es van produir a la Kawasaki oficial del 'team' Green i, molt especialment, en l'aparatosíssim accident sofert pel campioníssim australià Casey Stoner, una altra de les grans estrelles que prenien part en aquesta prestigiós i popular carrera, considerada per totes les fàbriques japonesos com a importantíssima.

ESPECTACULAR ACCIDENT DE STONER

Stoner, pilot oficial i provador d'Honda en MotoGP, va patir una espectacular caiguda quan estava en la seva setena volta fent el segon relleu de l'equip Musashi Honda, ‘team’ oficial de la marca alada. Stoner, que havia aconseguit classificar el seu equip en tercera posició de la graella de sortida, va perdre el control de la seva impressionant i pesant Honda CBR 1000, es va estavellar violentament contra les proteccions i va destrossar la seva moto. El bicampió del món de MotoGP (2007, amb Ducati i 2011, amb Honda) es va trencar la tèbia esquerra i l'omòplat dret, i la carrera va haver de ser interrompuda durant 20 minuts. Stoner va ser reclutat per Honda per formar l'equip punter de la fàbrica amb l'holandès Michael Van der Mark, pilot de Superbikes, i el japonès Takumi Takahashi.