COPA AMÈRICA

Jara va ficar el dit al cul a Cavani, que va ser expulsat

L'acció antiesportiva del jugador xilè va facilitar l'eliminació de l'Uruguai

El defensa xilè Gonzalo Jara li fica un dit al cul al davanter uruguaià Edison Cavani durant el partit Xile-Uruguai, en quarts de la Copa  Amèrica 2015. / KIKO HUESCA / VÍDEO: YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Jara va ficar el dit al cul a Cavani. Les càmeres de televisió van captar el moment, que va suposar l'expulsió del davanter uruguaià, que va ser incapaç de contenir-se davant la inesperada agressió en el partit de la Copa Amèrica entre l'Uruguai i Xile. El defensa uruguaià Diego Godín va afirmar que és impossible "no parlar de l'àrbitre" del partit davant Xile en què "Jara li va ficar el dit a Cavani i aquest va reaccionar clavant-li una bufetada".

L'Uruguai va caure contra Xile en els quarts de final de la Copa Amèrica en un partit marcat per l'expulsió d'Edinson Cavani, que va sucumbir en la particular provocació del defensa xilè Gonzalo Jara. Va ser en el minut 62. Les imatges de televisió mostren com Jara li va ficar un dit al recte a Cavani, que va respondre amb una bufetada al xilè que no va passar desapercebuda per l'àrbitre brasiler Sandro Ricci.

Notícies relacionades

Potser el resultat final va ser conseqüència directa d'aquesta acció antiesportiva. És el dubte que plana i que va expressar també el seleccionador uruguaià, Óscar Washington Tabárez, que va considerar injustes les dues expulsions que va patir el seu equip en la derrota per 1-0 davant Xile en els quarts de final i que va afirmar que hauria preferit perdre "d'una altra manera".

Tabárez va assegurar que l'Uruguai, a pesar del domini de Xile, va fer un bon partit i va afegir que les decisions de l'àrbitre brasiler Sandro Ricci van desequilibrar la balança a favor del conjunt local. "La nostra proposta és sempre la mateixa. Avui Xile ha tingut una gran possessió de pilota però nosaltres hem controlat bé el partit. En el segon temps, quan hem intentat crear-los problemes no hem tingut temps de provar-ho perquè ens hem quedat amb un atacant menys", va dir el tècnic. El tècnic uruguaià va afirmar que ni Edinson Cavani ni Jorge Fucile mereixien ser expulsats.