els projectes de futut

Font prefereix madurar el seu projecte

L'aspirant a la presidència del Barça posposa la seva candidatura però crea un equip de treball

Font, ahir a Granollers, abans de la roda de premsa.

Font, ahir a Granollers, abans de la roda de premsa. / JOAN MONFORT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Té clar el que necessita el Barça, però no té el temps necessari per «presentar als socis un projecte per governar el club». Per aquest motiu, l'empresari Víctor Font (Granollers, 12-8-1972 i soci número 78.052) va anunciar ahir que posposa la seva aspiració a presidir el club blaugrana fins a la pròxima convocatòria d'eleccions, una nova cita amb les urnes que, si no hi ha sobresalts, tindrà lloc el 2021.

La decisió de Font, no obstant, no li impedeix començar a treballar pensant en el futur del Barça. Per això posa en marxa una comissió de treball que els pròxims anys es convertirà en una mena d'oposició a l'ombra amb un ànim completament constructiu. I és que aquest empresari català té clar que el club necessita «un projecte poc convencional» per afrontar amb èxit les pròximes dècades. «Crec que hi ha el risc real que el club, d'aquí uns anys, no estigui competint a nivell mundial», vaticina Font, que el 2010 va estar en la candidatura de Marc Ingla.

Notícies relacionades

MODEL MULTINACIONAL / Aquest temor es basa, segons Font, en l'anquilosament del model d'explotació del club. I en aquest sentit, assegura que no pot ser que hi hagi gairebé 90 empreses catalanes «que facturin més que el Barça». Senyal que les coses no es fan correctament, segons el seu parer. «Si tenim 400 milions de seguidors i només facturem 500 milions, només li estem venent una mica més d'un euro a cada un. Pot ser molt més. El Barça hauria d'arribar en poc temps a una facturació pròxima als 1.000 milions», sentencia, i proposa, entre altres coses, que l'entitat es converteixi «en una mena de multinacional que vengui directament productes i serveis» als seus clients, com qualsevol altra empresa.

Font també considera que els estatuts i la llei de l'esport limiten la irrupció de nous i joves talents al club a causa de la llosa dels avals per presentar-se a una candidatura, cosa que redueix aquesta possibilitat a socis molt acabalats. «Hem de trobar la forma de modificar el requeriment dels avals», diu Font, que va negar que el fet de no presentar-se sigui degut a la por de no aconseguir les 2.500 firmes necessàries. Només vol tenir més temps per millorar el seu projecte.

Temes:

Víctor Font