NATACIÓ

Phelps torna amb victòria i apunta a Rio

"Per ser la meva primera carrera des del meu retorn està bé, és un bon punt de partida", diu el 18 vegades campió olímpic després de guanyar els 100 metres papallona

Phelps, després de guanyar la prova de 100 metres papallona.

Phelps, després de guanyar la prova de 100 metres papallona. / AP / MATT YORK

1
Es llegeix en minuts

Michael Phelps ha rubricat amb una victòria el seu retorn a la piscina, al guanyar els 100 metres papallona en la seva primera carrera després de sis mesos de sanció per conduir begut. Phelps, que té en ment participar en els Jocs de Rio del 2016, ha marcat el millor temps en les sèries (52.92 segons) i ha guanyat sense problemes la final amb 52.38, davant el seu gran rival, Ryan Lochte (53.11).

El 18 vegades campió olímpic estava molt content de tornar a competir a l'Arena Pro Swimming Series de Mesa (Arizona), però creu que té moltes coses per millorar perquè el seu temps no ha estat entre els 10 millors del món. "Per ser la primera carrera després del meu retorn, crec que està bé, però probablement he d'arreglar algunes coses", ha dit. "Però crec que és un bon punt de partida".

Notícies relacionades

Phelps ha fet una sortida lenta, però ha anat guanyant força a mesura que s'acostava al gir. "Estic intentat assegurar-me de no relliscar a la paret, i en els entrenaments sempre preparo el toc amb dues mans a la paret", va dir després de guanyar la primera carrera en què competia des de l'agost. "Estar de nou competint a l'aigua és el que mes m'agrado i on disfruto. Estic content d'haver tornat".

LOCHTE, FELIÇ PEL REPTE

Phelps ha estat rebut per un públic entusiasmat, i també Lochte li ha donat la benvinguda. "Simplement estic content que hagi tornat", ha dit. "És el nedador més dur del món. 'Et planta cara en qualsevol prova i m'encanta, perquè és un repte sempre que puges a la plataforma de sortida amb ell".