NATACIÓ

Phelps anuncia el seu progressiu retorn a l'alta competició

El mític nedador nord-americà encara no sap si estarà a punt per participar en els Jocs de Rio de Janeiro de l'any que ve

Michael Phelps, a la fira d’esports Ispo, a Munic.

Michael Phelps, a la fira d’esports Ispo, a Munic. / AP / SVEN HOPPE

1
Es llegeix en minuts

El nedador nord-americà Michael Phelps, un dels esportistes més grans de la història, sembla tenir energies renovades i apunta al seu retorn a la competició. El 18 vegades campió olímpic ha anunciat aquest divendres que, una vegada finalitzada la seva suspensió de sis mesos per conduir borratxo, tornarà a participar en tornejos. El que no ha quedat gaire clar és si prendrà part en els Jocs Olímpics de Rio 2016.

"Em torno a sentir molt jove, com un nen", ha explicat el nedador durant la presentació realitzada a la la fira d'esports Ispo, que se celebra anualment a la ciutat de Munic. "Nedar em dóna més alegria que mai. Nedar és, simplement, part de la meva vida", ha afegit.

Notícies relacionades

Phelps ha confirmat que competirà a la Grand Prix-Serie a Mesa/Arizona (EUA), que es disputarà a mitjans d'abril. L'oriünd de Baltimore havia anunciat la seva retirada després de Londres 2012 però l'any passat va tornar a la natació d'alt rendiment. El setembre d'aquelt any va ser detingut per la policia de la seva ciutat natal per conduir ebri i amb excés de velocitat. Per això, la Federació Nord-americana de Natació el va suspendre per sis mesos i també li va impedir participar en el Mundial, que es disputarà entre el 24 de juliol i el 9 d'agost a Kazan, Rússia. "És frustrant", ha dit. I sobre la possibilitat de tornar a ser olímpic a Rio, ha mantingut la cautela: "Ja veurem què passa en els pròxims mesos".

Pel carril de Mark Spitz

Durante la seva presentació a Munic, Phelps ha nedat a la piscina olímpica de la ciutat, que va ser seu dels Jocs Olímpics del 1972. "Em van dir que al quart carril va nedar Mark Spitz", ha advertit Phelps. En aquells Jocs, el mític Spitz va guanyar set medalles d'or, rècord que va mantenir fins al 2008, quan el mateix Phelps va conquistar idèntic nombre de metalls.