CERVERA ANHELA PROTAGONITZAR UNA RUA AMB ELS SEUS DOS CAMPIONS

Gran germà

Marc Márquez insisteix que la seva «prioritat» ara és ajudar el llargarut Àlex a guanyar el títol de Moto3

«¿En què m'ajudarà? Doncs fent que no em torni boig», diu el petit

3
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Ho va dir la mare Roser el mateix diumenge que Àlex Márquez, el seu fill petit, va aconseguir la victòria a Motegi. «La gent es pensava que l'Àlex havia arribat fins aquí pel seu cognom, perquè es diu Márquez, i ja ha demostrat que ho ha aconseguit per la seva qualitat». Carmelo Ezpeleta, màxim responsable del Mundial, l'hi va dir al pare Julià al podi del Japó: «¿Nervis?, doncs espera que s'enfrontin tots dos en MotoGP, t'agafarà alguna cosa». «¡Que m'enviïn a la Lluna!», va cridar, divertit, el pare del Marc i l'Àlex al comprovar diumenge que, en efecte, pot no només ser el progenitor dels primers germans que lideren dues categories del Mundial sinó el pare de dos campions.

Mentre l'Àlex es mostra serè, tranquil, assumint el seu rol («l'únic que he de fer és seguir sent el que sóc, córrer com corro i no canviar»), el Marc va saltar del seu seient mentre veia la carrera de Moto3 de Motegi i el britànic Danny Kent es va acostar a l'Àlex i a l'australià Jack Miller per pressionar. «Era clar que l'havien enviat per atrapar-me», diuen que va explicar el petit dels Márquez al seu equip al finalitzar la carrera. «Potser corro a València en Moto3 per ajudar l'Àlex», va fer broma el tetracampió de Cervera amb Santi Hernández i Carlos Liñán, els seus dos fidels amics i cap tècnics. El Marc convertit en gran germà.

Por al cos

La unió entre els dos germans i la força que emeten és tan forta que Miller va arribar a publicar, el mateix diumenge, derrotat i superat, un tuit en què deia que, a Austràlia, derrotaria «els dos germans junts». És evident que, públicament, el jove australià no es va atrevir ahir a defensar un repte com aquest. «No, no, no tinc la sensació de lluitar contra dos Márquez, ja que a la pista només hi ha l'Àlex». No cal dir que l'Àlex sí que es va encarregar d'afegir més llenya al foc. «És evident que la pressió la tenen ells. A Miller li trec 25 punts i a l'Àlex [Rins], 37, així que són ells els que m'han de recuperar punts. Jo l'únic que pretenc és disfrutar de les meves tres últimes carreres en Moto3. I ho faré».

Tot en l'última volta

Notícies relacionades

Quan es pregunta a l'Àlex en què pot ajudar-lo el seu gran germà, no ho dubta: «Fent que no em torni boig, que la situació no em superi. Jo segueixo els seus consells: disfruta sobre la moto perquè, només disfrutant, pots aconseguir bons resultats». El Marc, que assegura que renunciaria al seu segon títol de MotoGP si això signifiqués que l'Àlex es coronava rei de Moto3, creu que «és molt difícil donar consells. Hi ha l'Emilio (Alzamora) per ajudar l'Àlex com m'ha ajudat a mi. Al final, és l'Àlex qui puja a la moto, qui decideix i qui s'ha de comportar com ho ha fet fins ara, amb desimboltura, alegria i determinació».

L'Àlex reconeix que el que sí que farà en aquestes tres últimes carreres és veure, a la nit, alguns vídeos dels assajos de cada dia amb el Marc. «Jo crec que, juntament amb la serenitat i experiència, en el que més em pot ajudar el Marc és a estudiar on i de quina manera puc passar o em poden passar. Quins espais tapar, on escapar-me o com plantejar les últimes dues voltes de cada gran premi, que, en Moto3, sol ser el moment en què es decideix, no només el podi, sinó també les primeres places. En aquesta categoria, com t'equivoquis en l'última volta, passes de guanyar a acabar setè o vuitè».