ESPORTISTA REINCIDENT

Michael Phelps, detingut per conduir ebri

El llorejat nedador olímpic va ser incapaç de passar diversos tests bàsics de sobrietat quan el va parar la policia a Baltimore

Michael Phelps.

Michael Phelps. / USA Today Sports (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El nedador nord-americà Michael Phelps, l'esportista olímpic més llorejat de la història, va ser detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol dilluns a la nit a Baltimore (Maryland), ha informat aquest dimarts la Policia de Trànsit d'aquest estat.

D'acord amb les autoritats, el cotxe de Phelps, de 29 anys, circulava a 135 quilòmetres per hora en una zona on la velocitat estava limitada a 70.

Phelps travessava un túnel de la ciutat de Baltimore, on resideix.

El comunicat policial detalla que quan el Land Rover del campió olímpic va ser aturat, el conductor "aparentava estar sota els efectes de l'alcohol". "Va ser incapaç de passar correctament una sèrie de tests bàsics de sobrietat", afegeix.

EXCÉS DE VELOCITAT

Així, va ser acusat formalment d'excés de velocitat i conducció sota els efectes de l'alcohol, i posteriorment va ser posat en llibertat.

Aquesta no és la primera vegada que el 22 vegades medallista olímpic el 2004, el 2008 i el 2012 té una topada amb les autoritats.

El 2004 va ser detingut amb càrrecs similars de conduir ebri i condemnat a 18 mesos de llibertat provisional.

Notícies relacionades

Així mateix, el 2009 va ser suspès durant tres mesos per l'equip olímpic nord-americà després que es divulgués una foto seva fumant una pipa de marihuana durant una festa.

Phelps, l'esportista més llorejat de la història olímpica, es va retirar de la competició després dels Jocs de Londres el 2012, però l'abril passat va anunciar que tornava als entrenaments amb la vista posada en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro el 2016.