L'ACTUALITAT BLANCA

El Madrid ensopega en la seva primera gran prova de la pretemporada

L'equip d'Ancelotti cau davant el Roma (0-1) i no podrà revalidar el títol de campió de la Guinness International Champions Cup

2

El Madrid no podrà revalidar el títol de campió de la Guinness International Champions Cup, coneguda també com la Champions de l'estiu i la primera gran prova de la pretemporada blanca. Un solitari gol de Francesco Totti ha permès al Roma guanyar el partit al Cotton Bowl Stadium de Dallas davant un rival gris i amb poc poder ofensiu que després d'encadenar la seva segona derrota (ja va perdre contra l'Inter en la sèrie de penals) no podrà disputar la final del 4 d'agost a Miami.

Els madridistes, que han estrenat la samarreta fúcsia, han dominat la primera part. Han mogut bé la pilota al centre del camp amb la presència de Xabi Alonso i el croat Luka Modric, que ha ajudat Asier Illarramendi, i han tingut les oportunitats més clares d'inaugurar el marcador de la mà de Gareth Bale Lucas Vázquez. El gal·lès ho ha intentat en el minut 20, quan ha rebut una bona passada per la dreta de Daniel Carvajal, però la rematada ha sortit desviada. Després del temps mort que els jugadors han aprofitat per hidratar-se, el jugador del planter ha rematat en el minut 43 des de dins de l'àrea, però el porter Lucasz Skorupski ha salvat la situació i també una segona remada per part de Pepe.

Sense coordinació ni entesa

La segona part ha servit als dos entrenadors per fer canvis, i això ha perjudicat especialment el Madrid. Els vuit realitzats per Carlo Ancelotti han deixat el campió d'Europa sense la coordinació i entesa que ha tingut a la primera part, mentre que el Roma ha començat a jugar millor i a crear més perill en els seus atacs. Una prova d'això ha estat el gol dels italians en el minut 58. Seydou Keïta ha passat la pilota a Alessandro Florenzi, que ha centrat des de la dreta cap a Totti. 'Il Capitano' no ha desaprofitat la passada i ha fet pujar el 0-1 al marcador.

El Madrid s'ha mostrat desubicat la resta del partit. A això s'hi ha sumat una invasió del camp per part de més de 30 espectadors, la majoria nens i nenes, en la recta final. El partit ha estat suspès durant uns minuts i després de la represa els dos equips han completat els últims minuts sense res rellevant per destacar.

L'equip d'Ancelotti jugarà el pròxim partit al Michigan Stadium, d'Ann Arbor, contra el Manchester United. Els anglesos, amb el seu triomf per penals (5-3) contra l'Inter de Milà, lideren el grup A amb cinc punts, mentre que els blancs només en tenen un i encara que guanyessin ja no tindrien possibilitat de superar-los en la classificació.

Fitxa tècnica:

0 - Reial Madrid: Iker Casillas (min. 46, Diego López); Daniel Carbajal, Pepe (min. 46, Álvaro Arbeloa), Sergio Ramos (min. 65, Diego Llorente) Fabio Coentrao (min. 46, Nacho Fernández); Luca Modric (min. 74, Omar Mascarell), Xabi Alonso (min. 65, Álvaro Medran), Asier Illarramendi, Lucas Vásquez (min. 46, Raúl de Tomas); Gareth Bale (min. 74, Rubén Sobrino) i Isco. Entrenador: Carlo Ancelotti.

1 - Roma: Lucasz Skorupski; Alessandro Floreinzi (min. 77, Michele Somma), Mehdi Benatia, Leandro Castán, Ashley Cole; Radja Nainggolan (min. 78, Salih Ucan), Seydou Keita (min. 86, Leandro Paredes), Miralem Pjanic (min. 65, Daniele De Rossi); Juan Iturbe (min. 78, Antonio Sanabria), Francesco Totti (min. 71, Marco Borriello) , Adem Ljajic. Entrenador: Rudi García.

Gols: 0-1, min. 58: Francesco Totti.

Àrbitre: Drew Fisher (Estats Units): Cap targeta.

Incidències: Setè partit de la Guinness International Champios Cup, disputat al Cotton Bowl Stadium de Dallas davant 57.512 espectadors.