TOUR DE FRANÇA

Per fi arriba la muntanya

Una accidentada etapa amb victòria a l'esprint de l'italià Trentin tanca el primer capítol pla de la ronda francesa

El ciclista italià Matteo Trentin, al podi després d’imposar-se en la setena etapa del Tour de França

El ciclista italià Matteo Trentin, al podi després d’imposar-se en la setena etapa del Tour de França / AFP / ERIC FEFERBERG

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Nancy (Enviat especial)

Per fi arriba aquest dissabte la muntanya al Tour 2014 després de la primera setmana de competició en què, no obstant i sense cims, no ha faltat emoció sobretot gràcies a les llambordes del nord de França. Matteo Trentin, ciclista italià de l'Omega, ha substituït el seu company ja retirat Mark Cavendish i aquest divendres ha obsequiat el conjunt belga amb el primer triomf d'etapa, en una altra jornada accidentada i marcada per caigudes, com la de les dues principals estrelles nord-americans, Tejay van Garderen i Andrew Talansky.

Etapa llarguíssima, massa potser, entre Épernay, la pàtria del xampany, i Nancy, a través dels camps de la batalla de Verdun, en l'homenatge i el record a les víctimes de la Gran Guerra que aquest any realitza la ronda francesa, coincidint amb el centenari de la primera contesa bèl·lica del segle XX.

Notícies relacionades

Ara ja arriba el torn de la muntanya, amb Vincenzo Nibali com a líder. El Tour es prepara per pujar els Vosges, entre França i la frontera alemanya, muntanyes que no són tan exigents com els Alps i els Pirineus, però que obren a manera d'aperitiu el menú reservat als escaladors i a les grans figures de la carrera que es mantenen en constant tensió després la retirada de Chris Froome.

Aquest dissabte arriba a Gérardmer, primera meta en alt. Encara que es tracta d'un port de tercera categoria, el final de la vuitena etapa es presenta amb una rampa salvatge de 1.800 metres on Alejandro Valverde Alberto Contador intentaran restar temps per primera vegada a Nibali. Diumenge és el torn del Gran Ballon, encara que massa allunyat de la meta de Mulhouse, i dilluns el Tour ja es posarà seriós de veritat amb la pujada final a La Planche de les Belles Filles.