L'adéu d'un històric del futbol

Dol mundial per Di Stéfano

El president d'honor del Reial Madrid mor dos dies després de patir una aturada cardiorespiratòria

L'adéu del mític exjugador als 88 anys deixa el club blanc sense la seva icona més universal

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO
MADRID

El futbol mundial plora la mort d'Alfredo di Stéfano, que va morir ahir a les 17.15 hores després de patir dissabte una aturada cardiorespiratòria a prop del Santiago Bernabéu. El mític exjugador, de 88 anys, va ser traslladat a l'Hospital Gregorio Marañón, on va estar en coma induït fins que va ser certificada la seva mort. Tot el madridisme va reaccionar després de l'adéu del mite. «Avui és un dia molt trist per a mi, per a tot el madridisme i per a tot el món del futbol. Etern Alfredo. Ens deixa, però la seva memòria viurà sempre en els nostres cors perquè les llegendes no moren mai», escrivia Cristiano al seu Twitter.

En plena recta final del Mundial del Brasil, una competició que mai va disputar, la gran icona del Madrid deixa orfe el club. La llegenda més gran del club de Chamartín va perdre ahir el seu últim partit després que el seu cor no aguantés més. Els aficionats podran acomiadar-se'n avui a la llotja d'honor del Bernabéu, on a partir de les 10.30 hores s'instal·larà la capella ardent. Així ho va anunciar ahir Florentino Pérez després d'un emocionat discurs a la llotja d'honor del Bernabéu, davant d'un gran mural en què es podia llegir: «Gràcies per tot, Alfredo di Stéfano».

«UNA ALIANÇA ETERNA» / «Aquest és un dia que no vam pensar mai que pogués arribar. Ens ha deixat el millor jugador de la història i el madridisme viu una enorme tristesa. Di Stéfano és el Madrid. La seva aliança amb aquest club és eterna. Va ser el millor en tot, en la manera de revolucionar el futbol, a expressar els valors. Ha estat el millor ambaixador del nostre club i el precursor d'un sentiment universal. Va arribar per quedar-se i el madridisme no l'oblidarà mai», va manifestar Florentino. Les seves emocionades paraules van anar seguides d'un vídeo de Di Stéfano que va provocar que el president del Madrid arrenqués a plorar.

QUÀDRUPLE BYPASS / Els problemes de cor de la Saeta Rubia van començar el 2005, quan va patir un atac de cor i un edema agut de pulmó a València, on anava a celebrar el Nadal amb una de les seves filles. Va ser necessari implantar-li un quàdruple bypass. Dissabte passat es va desmaiar a prop del seu domicili i va entrar en parada cardíaca durant uns quants minuts. Va ser atès per membres del Samur i traslladat a l'Hospital Gregorio Marañón, on va morir 48 hores després.

El futbolista que va canviar la història del Madrid amb aquelles cinc copes d'Europa i les vuit Lligues no se n'ha anat sense res. El seu últim gran triomf ha estat la desena Copa d'Europa que va aconseguir el Madrid a Lisboa contra l'Atlètic el 24 de maig. Tan bon punt es va saber que havia mort, les reaccions del món del futbol no es van fer esperar. Des de la FIFA fins als clubs, jugadors i entrenadors. «Estic molt trist per la mort de Di Stéfano. El meu jugador favorit, el més complet que he vist. Se n'ha anat una llegenda. Que descansi en pau», escrivia Joseph Blatter, president de la FIFA.

Notícies relacionades

CONDOL DE BARTOMEU / Josep Maria Bartomeu, president del Barça, va traslladar el seu condol al club blanc i va afirmar que amb Di Stéfano «se'n va un dels grans de la història del futbol». Del Bosque, que va tenir Di Stéfano com a entrenador, va lamentar la seva mort. «Sento moltíssim la seva pèrdua. El vaig tenir d'entrenador. El coneixia bé. Li envio una abraçada a la seva família i a tot el madridisme», va dir el seleccionador espanyol.

«Una de les estrelles del futbol mundial i un senyor del futbol». Això deia el comunicat de l'Atlètic de Madrid. «Adéu mestre, que no li falti mai una pilota allà dalt», va apuntar Simeone, tècnic del conjunt blanc-i-vermell. Tant la Federació Espanyola de Futbol com la Lliga de Futbol Professional, el Consell Superior d'Esports i el Comitè Olímpic Espanyol van fer arribar el seu condol al club blanc.