Més de dos milions de persones segueixen l'estrena del Tour a Yorkshire

Cavendish acaba a l'hospital després d'una caiguda als metres finals de l'etapa

Mercel Kittel celebra la victòria en la primera etapa del Tour 2014. / AFP / LIONEL BONAVENTURE

Mercel Kittel celebra la victòria en la primera etapa del Tour 2014.
Caiguda a la part davantera del pilot en els metres finals de l’etapa.
Cavendish rep atenció mèdica després de veure’s involucrat en la caiguda.
Kittel, vestit de líder al podi, amb els ducs de Cambridge i el príncep Enric.

/

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Harrogate (Enviat especial)

Espectacular inici del Tour en terres britàniques, en un comtat de Yorkshire entregat a la ronda francesa, amb quilòmetres i quilòmetres d'espectadors, fins a vuit files en alguns llocs, tanta gent que l'organització local ha xifrat en més de dos milions de persones, senzillament espectacular. Ni tan sols la família reial britànica, representada pels ducs de CambridgeGuillem Caterina, i el príncep Enric, ha volgut quedar-se al marge de l'inici de la prova.

No obstant, l'alegria anglesa, la festa, la que esperava Mark Cavendish com a vencedor de l'etapa i primer mallot groc del Tour 2014, s'ha espatllat amb la caiguda del velocista britànic quan a penes faltaven 400 metres per a l'arribada, després que ell i l'australià Simon Gerrans decidissin descol·locar-se a empentes. Tots dos s'han estampat contra l'asfalt i la pitjor part se l'ha emportat 'Cav', que ha abandonat la zona de meta en ambulància camí del hospital.

Victòria de Kittel

Notícies relacionades

L'alemany Marcel Kittel, tal com va succeir l'any passat en la primera etapa de Tour, en aquella ocasió a l'illa de Còrsega, s'ha proclamat vencedor i exhibirà per tant el mallot groc en la segona jornada, perillosíssima, una autèntica clàssica de pujades i baixades, petits ports, pujades de consideració, l'últim a penes a cinc quilòmetres de la meta de Sheffield i amb un tram màxim de dificultat del 33%.

Jornada tranquil·la per a Alberto Contador Alejandro Valverde, que han rodat sempre en les posicions davanteres del pilot. En canvi, Joaquim ‘Purito’ Rodríguez era sempre el ciclista que tancava el pilot, lluny d'una forma que vol aconseguir en l'última fase del Tour pensant sempre en el seu objectiu de l'any que no és cap altre que guanyar al setembre la Vuelta.