SUPORT DECISIU

La Generalitat i Tarragona segellen un acord que dóna impuls als Jocs Mediterranis

El president Mas i l'alcalde Ballesteros escenifiquen una col·laboració que suposarà al Govern català una aportació de més de 12 milions d'euros

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant l’acte per segellar la col·laboració als Jocs Mediterranis.

El president de la Generalitat, Artur Mas, i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, durant l’acte per segellar la col·laboració als Jocs Mediterranis. / JOAN REVILLAS

1
Es llegeix en minuts
RAFAEL MORALES / Tarragona

La celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona el 2017 ja no tenen marxa enrere malgrat les retallades i les estretors econòmiques. El president de la GeneralitatArtur Mas, i l'alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, han escenificat aquest dijous al saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona un acord de col·laboració que dóna l'impuls definitiu a la celebració dels Jocs. A l'acte també hi han assistit el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, i el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, entre moltes altres autoritats polítiques i ciutadanes.

L'acord compromet la Generalitat a aportar una quantitat de més de 12 milions d'euros, que és el que es calculen que costaran les obres per a la construcció d'un pavelló olímpic amb capacitat per a 5.000 persones a la zona de la ciutat esportiva de Campclar i remodelar l'actual pavelló de Sant Jordi. Ara queda pendent el compromís del Govern espanyol, que ja ha fet efectives les exempcions fiscals per a les empreses que vulguin patrocinar els Jocs. 

Política en majúscules

Notícies relacionades

Mas ha recollit les paraules d'Addadi --que han destacat la gran col·laboració política i ciutadana que s'està donant per a l'organització--, per subratllar que els Jocs poden ser un nou referent al Mediterrani. "En aquest país, en els grans moments sabem anar junts, no fent política petita, sinó en majúscula, sempre que es doni la confiança necessària", ha precisat el president, en una clara al·lusió a les crítiques del president del Govern, Mariano Rajoy, respecte a la possible abstenció de CiU en el debat sobre la coronació del príncep Felip.

L'alcalde de Tarragona ha agraït a la Generalitat, al COE i al Comitè Internacional el suport que estan oferint per organitzar els millors Jocs possibles i deixar per a la ciutat "un llegat sostenible que no suposi un endeutament per a les generacions futures". Ballesteros també ha destacat l'impuls que significarà per a la ciutat la celebració de l'esdeveniment esportiu i cultural, amb la "clara vocació de marcar fets diferencials". A més, ha valorat la importància que en aquests moments ja hi ha inscrits més de 2.200 voluntaris, i els més de 3.000 esportistes que s'esperen l'estiu del 2017 a Tarragona.