SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

Guardiola: "La meva opinió sobre Messi no ha canviat, no he vist mai ningú com ell"

L'entrenador del Bayern espera que Cristiano pugui disputar l'anada de la semifinal europea perquè "la gent vol veure els millors"

L’entrenador del Bayern subratlla que la seva imbatibilitat al Bernabéu va ser amb un altre club, el Barça, i que la situació és totalment diferent. / ATLAS / AFP

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / Madrid

Mig centenar de persones l'han esperat a les portes de l'hotel al passeig de la Castellana on s'allotja. I, a dins, més de 100 periodistes han seguit la roda de premsa del tècnic del BayernPep Guardiola, prèvia a l'anada de semifinals de la Champions contra el Madrid. L'entrenador de Santpedor ha parlat en alemany, en castellà, en anglès i en català, i no ha eludit cap pregunta. Ni tan sols l'esperada sobre el rendiment de Leo Messi.

"No és còmode per a mi parlar del Barça. No vull distreure'm ni distreure a ningú perquè estic lluny, però la meva opinió sobre aquest futbolista no ha canviat. No he vist mai un jugador com ell i la meva opinió sobre ell és la mateixa, independentment del moment en què estigui el seu equip". Aquesta ha estat la seva contundent resposta.

Cap derrota a Madrid

L'extècnic blaugrana ha assegurat que per a ell sempre és "especial venir a Madrid", i a més amb un equip com el Bayern. Al llarg de la seva trajectòria com a preparador, no ha perdut en cap de les seves set visites al Bernabéu, on ha guanyat en cinc ocasions i ha empatat dues vegades. "Això era amb un altre equip. Per treure un bon resultat s'ha de completar una bona actuació i més aquí i en semifinals", ha ressaltat sobre la seva etapa a la banqueta culer.

Sobre el Madrid ha destacat l'evolució de l'equip en totes les seves línies. Considera que qualsevol entrenador necessita temps per acoblar-se al seu equip. "Amb aquest tècnic, amb altres, amb nous jugadors o amb la mateixa base, el Madrid sempre és el Madrid", ha manifestat Guardiola, que ha apuntat que "tant de bo pugui jugar Cristiano". "Aquí actuem per a la gent, que vol veure els millors. I un dels millors és ell", ha afegit. El davanter portuguès s'ha entrenat amb normalitat però abans del partit passarà una última prova.

Anàlisi del rival

Tot seguit, Guardiola ha disseccionat el joc de l'equip de Carlo Ancelotti. "El Madrid pot jugar un 4-3-3 o fer-ho amb quatre en mig camp. Amb Isco al peu o amb Cristiano a l'espai són molt perillosos. Di María, Benzema, Bale Cristiano et maten a l'espai. Intentarem defensar-los i atacar-los per aconseguir fer el partit que ens convingui", ha puntualitzat.

Notícies relacionades

També ha reconegut que li han arribat missatges de seguidors blaugrana demanant-li que deixi fora de la Champions el Madrid després que l'equip de Gerardo 'Tata' Martino caigués davant l'Atlètic. "Sempre és especial jugar davant el Madrid, però defenso el Bayern. A Alemanya es juga el partit i es parla poc més; tot al contrari que aquí. És clar que he rebut missatges de la meva gent. Sempre", ha manifestat.

El mapa del futbol

Per acabar, s'ha referit a la destitució de David Moyes com a tècnic del Manchester United i a les dificultats de Martino per seguir a la banqueta del Barça. "Aquest no és un nou mapa del futbol. Des de fa 10 o 15 anys, si no guanyes res amb els equips grans te'n vas al carrer. Jo he firmat per tres anys i he aconseguit tres títols. Si no hagués estat així, potser estava al carrer. Aquest és l'únic mapa del futbol", ha afirmat. En aquest context, un periodista anglès li ha demanat que fitxi pel United. "Home, estic al Bayern. Vull seguir aquí i millorar perquè sento que podem fer-ho", ha respost.