EL NOU REPTE DEL NÚMERO 1

Barcelona, la novena de Nadal

El mallorquí coneixerà avui el sorteig del torneig en què es vol perpetuar

Nadal mossega un dels trofeus guanyats a BCN.

Nadal mossega un dels trofeus guanyats a BCN. / AFP / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL
BARCELONA

Un cop desaprofitada a Montecarlo l'oportunitat d'aconseguir nou títols en un mateix torneig -una fita sense precedents al circuit masculí-, Rafael Nadal buscarà la seva particular redempció al Barcelona Open Banc Sabadell, torneig que comença aquest dilluns al Reial Club Tennis Barcelona, però que té un aperitiu interessant no tan sols amb la ronda prèvia (avui i demà) sinó en l'acte del sorteig del quadro, que se celebra avui al migdia a la plaça de la Catedral.

Un sorteig que pot tenir un paper important en el desenllaç de la competició. Si Nadal troba en aquest quadro un camí més o menys expedit, ho tindrà millor per aconseguir el seu novè títol en la seva desena participació i alliberar-se d'aquesta manera de la seva derrota d'ahir a Montecarlo, on va fallar en l'intent d'aconseguir aquella novena victòria que sí que pot arribar a Barcelona, primer, i també a Roland Garros, d'aquí unes setmanes (del 25 de maig al 8 de juny).

Nadal entrarà avui en el sorteig juntament amb el seu botxí d'ahir, l'alacantí David Ferrer, quatre vegades finalista a Barcelona, i que serà un altre cop el seu rival més dur, encara que els dos jugadors tan sols es podran trobar a la final. Els també espanyols Tommy Robredo, Nicolás Almagro, Fernando Verdasco, Feliciano López, Pablo Andújar, Marcel Granollers, Roberto Bautista i Pablo Carreño estaran al bombo. L'absència de tres dels quatre grans (Novak Djokovic, Roger Federer i Andy Murray), així com del suís Stanislas Wawrinka, pot facilitar lleugerament les coses a Nadal, que en el costat dels estrangers haurà d'estar atent a l'italià Fabio Fognini, el polonès Jerzy Janowicz, l'ucraïnès Aleksandr Dolgopolov, el letó Ernests Gulbis, el croat Marin Cilic i el japonès Kei Nishikori. El francès Richard Gasquet, lesionat a l'esquena i ja absent a Montecarlo, no viatjarà a Barcelona i és la primera baixa d'entitat del torneig, que arriba a la seva 62a edició amb una dotació rècord en premis d'1,8 milions d'euros. El guanyador s'emportarà 422.000 euros.

Notícies relacionades

REI DE LA TERRA / A aquestes altures, i malgrat la seva inesperada ensopegada d'ahir, ningú dubta que Nadal sortirà a Pedralbes com el primer favorit. La terra és el seu regne (tan sols ha perdut 22 partits en aquesta superfície en tota la seva carrera esportiva) i el RCT Barcelona, el seu territori més preat, on tan sols ha perdut un dels seus 40 partits. Va ser en el seu debut el 2003, contra Àlex Corretja, quan va mossegar la terra per última vegada. A partir de llavors, l'únic que ha mossegat ha estat l'orella del trofeu Godó, vuit vegades en nou anys (el 2010 no hi va ser present, per lesió).

Així doncs, la novena de Nadal està a punt, encara que haurà de patir per culminar-la el diumenge 27 d'abril.  Establiria així el rècord masculí d'edicions guanyades d'un sol torneig. Guillermo Vilas va guanyar vuit vegades a Buenos Aires. I, en dones, Martina Navratilova nou vegades a Wimbledon i Margaret Court-Smith, 11 cops a l'Open d'Austràlia, els set primers consecutius.