ACTE SIMBÒLIC

El circuit de Spa acull una marxa de suport a Schumacher

Uns 500 fans recorren el traçat on l'expilot va guanyar la seva primera carrera per desitjar-li una ràpida recuperació

Nombrosos fans de Schumacher recorren el circuit de Spa per mostrar el seu suport a l’expilot.

Nombrosos fans de Schumacher recorren el circuit de Spa per mostrar el seu suport a l’expilot. / EFE / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts

Unes 500 persones han participat aquest diumenge en una marxa al circuit de Spa-Francorchamps (Bèlgica) per mostrar el seu suport a Michael Schumacher, hospitalitzat en estat greu des que el 29 de desembre passat va patir un accident d'esquí als Alps francesos. Segons l'organitzadora de l'acte, la fan belga Heidi Hendrickx, l'objectiu és "enviar energia positiva" a l'expilot i a la seva família, "amb el fi que 'Scumi' pugui superar la carrera més important de la seva vida".

Notícies relacionades

Segons diversos mitjans locals, la concentració ha reunit seguidors de França, Holanda, el Regne Unit i Alemanya, sobretot, amb banderes, espelmes i missatges de suport. Cal destacar que el circuit de Spa-Francorchamps és "especialment simbòlic" en la carrera de Schumacher. Kerpen, la seva localitat natal, es troba a només un centenar de quilòmetres, aquí va disputar el seu primer Gran Premi de F-1, el 1991, i va guanyar la seva primera carrera, el 1992, i a més, el 2012, va ser nomenat ciutadà d'honor de Spa.

Gairebé un mes després de l'accident, el set vegades campió segueix ingressat a l'hospital de Grenoble (est de França) on va ser operat. Els metges el mantenen en un coma induït i sota una hipotèrmia controlada, encara que ja han començat a sospesar els pros i els contres de treure'l d'aquest estat. Un fisioterapeuta s'encarrega diàriament de moure tots els seus músculs, perquè no s'atrofiïn per l'excessiu temps en repòs.