COMMOCIÓ EN EL MÓN DE L'ESPORT

La Gendarmeria confirma que Schumacher no anava de pressa a l'estavellar-se

Els responsables de la investigació asseguren que l'expilot es va endinsar en una pista plena de roques i es va accidentar al desequilibrar-se amb una

El fiscal Patrick Quincy ha ofert una roda de premsa sobre la investigació de l’accident de ’Schumi’.

El fiscal Patrick Quincy ha ofert una roda de premsa sobre la investigació de l’accident de ’Schumi’. / JEAN-PIERRE CLATOT (AFP)

3
Es llegeix en minuts

Els investigadors de la Gendarmeria de Bourg-Saint-Maurice i la Fiscalia d'Albervitlle (França), que estan analitzant des de fa dies el gravíssim accident que va patir l'expilot alemany Michael Schumacher, el 21 de desembre, quan esquiava a l'exquisida estació francesa de Méribel, als Alps, han confirmat, sense desvelar grans detalls de la seva anàlisi ("encara queden moltes coses per saber", ha assenyalat el màxim responsable de la conferència de premsa d'aquest dimecres al matí), que l'excampioníssim de F-1 "anava a una velocitat correcta, normal, entre altres raons perquè a la zona on esquiava era molt difícil anar de pressa, ja que hi ha molts revolts". El que sí que han confirmat els responsables de la investigació, entre ells diversos gendarmes presents a la taula de la conferència de premsa, és que "el senyor Schumacher és un gran esquiador". Això sí, els responsables de la Gendarmeria i la fiscalia francesa han confirmat que l'accident "es va produir quan Schumacher va sortir de la pista blava i va passar a una pista, amb roques, que estava correctament abalisada".

Narració de l'accident

El fiscal d'Albervitlle, Patrick Quincy, sense aportar una gran informació, ni tan sols cap novetat sobre les informacions periodístiques que han anat apareixent aquests dies, ha relatat l'accident de Schumacher d'aquesta manera: "El senyor Schumacher estava esquiant en una de les pistes de l'estació de Méribel, a 2.700 metres d'altura, baixant per la pista vermella i, en el moment de la intersecció amb la pista blava, va flanquejar les balises que delimitaven la pista amb roques, va ensopegar amb una, es va desestabilitzar, va perdre l'equilibri i va acabar estavellant-se contra una altra roca, situada tres metres més enllà de la primera pedra. El seu cos va quedar entre tres i sis metres dins del límit de les balises i ja va perdre el coneixement".

Pista correctament marcada

És evident per la descripció del fiscal francès que investiga el cas, juntament amb la Gendarmeria de Bourg-Saint-Maurice, que Schumacher va cometre l'error de ficar-se en una pista que, segons el comandant de la Gendarmeria, present en la conferència de premsa amb altres experts i companys, "estava correctament marcada i abalisada, segons les lleis franceses". Ni el fiscal ni els policies que investiguen l'accident van aportar informació sobre la velocitat real de l'esquiador, però van insistir que era "la normal", per això es descarta, com ja es va dir el mateix dia de l'accident, que el set vegades campió del món de F-1 anés de pressa, i es confirma que l'error va ser colar-se en una pista prohibida i no la velocitat, ja que estava esquiant en companyia del seu fill Mick, de 14 anys, i uns amics.

No se sap res del segon vídeo

Notícies relacionades

Els experts que han ofert avui la conferència de premsa a Albertville han confirmat que tenen el vídeo de la càmera instal·lada al casc de Schumacher, que dura dos minuts. El fiscal ha explicat que el vídeo "està sent minutat i detalladament analitzat". Gràcies al vídeo, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, se sap que 'Schumi', contràriament al que van informar alguns mitjans i, fins i tot, Sabine Kehm, mànager i portaveu de Schumacher, no va atendre a ningú abans de l'accident. El fiscal es va fer ressò del vídeo que, segons alguna publicació alemanya, existeix sobre l'accident gravat per un turista. "No sabem res d'aquesta cinta, encara que hem llegit i sentit que la publicació que la posseeix està disposada a entregar-nos-la per afegir-la a la investigació. De moment, en desconeixem l'existència".

Un accident més entre 50

Tant el fiscal com els gendarmes han confirmat, com és normal i lògic, que posseeixen tot el material de l'accident, des dels esquís fins al casc trencat per l'impacte. Tampoc han ofert informació aclaridora. Això sí, han dit que experts de l'Escola Francesa d'Esquí i Alta Muntanya de Chamonix "estan analitzant tot el material per aportar les seves conclusions a la investigació". En aquest sentit, el fiscal ha assegurat: "No podem comptar amb millors experts i col·laboradors". En aquest sentit, el fiscal, igual que van fer els metges de l'hospital Universitari de Grenoble (França) que atenen 'Schumi', ha assegurat: "No estem fent res diferent del que fem en els gairebé 50 casos i/o accidents investigats cada any, similars al sofert pel senyor Schumacher".