COMMOCIÓ AL MÓN DE L'ESPORT

Schumacher segueix "estable" però en "estat crític" una setmana després de l'accident

La Fiscalia d'Albertville, que investiga l'accident, informarà dimecres de l'avanç de les indagacions

L’hospital de Grenoble on està ingressat Michael Schumacher, envoltat d’unitats mòbils de mitjans de comunicació.

L’hospital de Grenoble on està ingressat Michael Schumacher, envoltat d’unitats mòbils de mitjans de comunicació. / REUTERS / ROBERT PRATTA

1
Es llegeix en minuts

Michael Schumacher està "estable", però el seu estat segueix sent "crític", segons han informat aquest dilluns els metges que l'atenen a l'Hospital Universitari de Grenoble (França) on va ingressar el 29 de desembre després de patir un greu accident d'esquí. En un comunicat, el centre subratlla que l'expilot de F-1 està contínuament vigilat pels tractaments que se li administren.

L'hospital precisa a més que, per respecte a la intimitat del set vegades campió mundial, no detallarà en què consisteixen aquests tractaments i que tampoc té previst per ara organitzar noves conferències de premsa ni divulgar més comunicats. També demana de nou a la premsa, "amb insistència", que respecti el "secret mèdic" i que s'ajusti "a les informacions donades per l'equip" que s'encarrega d'ell o pels representants de l'expilot perquè "són les úniques informacions vàlides".

La Fiscalia d'Albertville, que investiga l'accident sofert per Schumacher a l'estació de Méribel, als Alps francesos, també ha anunciat que dimecres que ve, a les onze del matí, donarà una conferència de premsa amb els gendarmes que treballen en el cas per presentar l'avanç dels seus treballs.

Investigació oberta

'El Kàiser' es va donar un fort cop contra una roca al caure en un espai fora de les pistes quan esquiava amb el seu fill i diversos amics. Immediatament va ser traslladat a un hospital pròxim i, poc després, a l'hospital de Grenoble, on ha estat tot aquest temps en un coma induït i ha estat intervingut en dues ocasions.

Notícies relacionades

Al casc amb què esquiava, que es va trencar a causa del xoc, hi havia una càmera que uns dies després de l'accident la família va entregar als gendarmes que dirigeixen les indagacions. El sinistre també va ser gravat de forma casual per un turista alemany que també estava esquiant ala mateixa zona i que, segons recull el setmanari 'Der Spiegel', afirma que Shumacher no anava a gran velocitat en el moment del sinistre.

La investigació de la justícia francesa intenta determinar les circumstàncies de l'accident i establir si poden derivar-se'n responsabilitats, per exemple arran d'una senyalització dels límits de les pistes que es considerés deficient.