La policia confisca la càmera que Schumacher duia al casc en el moment de l'accident

Els investigadors incauten l'aparell amb l'esperança de determinar les causes concretes de la caiguda

Seguidors de Schumacher despleguen una bandera gegant de Ferrari davant de l’hospital de Grenoble, aquest divendres.

Seguidors de Schumacher despleguen una bandera gegant de Ferrari davant de l’hospital de Grenoble, aquest divendres. / GUILLAUME HORCAJUELO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El pilot de F-1 Michael Schumacher portava una càmera fixa al casc en el moment de l'accident d'esquí que l'ha deixat en coma. Els investigadors francesos han requisat l'aparell amb l'esperança de determinar amb precisió la causa de l'accident. El fill del campió i una altra persona eren amb Schumacher en el moment de la caiguda, motiu pel qual també han estat interrogats.

L'interrogatori de Mick Schumacher, de 14 anys, es va produir a l'hospital de Grenoble (est de França) on el seu pare està internat des de diumenge a la tarda. Els agents van sotmetre a preguntes també a la nòvia de l'adolescent i a un majordom de la família.

Possible prova

Els investigadors tenien particular interès per trobar la càmera de tipus esportiu que duia al casc el campió de fórmula 1 quan es va estavellar contra unes roques fora de les pistes de l'estació de Méribel, als Alps francesos. El casc es va trencar a causa de l'impacte que es va donar al cap i la càmera estava en mans de la família de Schumacher, que no volia entregar-la al·legant el seu dret a la intimitat. Finalment aquesta càmera ha estat confiscada.

Investigació

La justícia francesa ha obert una investigació per determinar les circumstàncies del sinistre i establir si se'n poden derivar responsabilitats, per exemple per una eventual senyalització deficient dels límits de les pistes. Al no tractar-se d'un procediment criminal, la fiscalia no podia obligar que se li entregués la càmera.

Notícies relacionades

La portaveu de l'expilot, Sabine Kehm, es va esforçar a subratllar des de dimarts passat que Schumacher no esquiava a gran velocitat quan es va produir el xoc, que anava en un grup de diversos amics i que s'havia desviat per anar a ajudar un dels membres del grup que havia tingut una caiguda sense conseqüències.

Situació mèdica

Aquest divendre no hi ha hagut cap nou informe de l'equip mèdic que tracta el set vegades campió de fórmula u, que havia dit dimarts que no oferiria cap nova comunicació si no hi havia novetats significatives. Schumacher, que ha fet 45 anys, es troba en coma induït. Cada dia li fan escàners del cap per observar com es reabsorbeixen els edemes causats per l'impacte i quin risc hi ha que si persisteixen pugui tenir seqüeles greus, com ara quedar hemiplègic o fins i tot perdre l'ús de la paraula.