COMMOCIÓ EN EL MÓN DE L'ESPORT

Schumacher anava "com a màxim a 20 km/h"

Un turista alemany va gravar de forma casual amb un mòbil l'accident de l'expilot de F-1

Vista general de l’estació de Méribel, on Michael Schumacher va patir un greu accident el 29 de desembre mentre esquiava.

Vista general de l’estació de Méribel, on Michael Schumacher va patir un greu accident el 29 de desembre mentre esquiava. / EFE / DAVID EBENER

1
Es llegeix en minuts

Un vídeo amb les imatges de l'accident de Michael Schumacher, captat per un esquiador de forma casual, mostren que l'expilot de F-1 no anava a gran velocitat diumenge passat, quan va caure i va patir un greu accident fora de les pistes marcades a l'estació de Méribel, als Alps francesos. Així ho afirma el setmanari 'Der Spiegel', que detalla que les imatges les va captar un turista alemany amb un 'smartphone'.

D'acord amb aquest mitjà, l'esquiador estava gravant la seva nòvia en aquells moments, però al fons de les imatges es veu una altra persona lliscant entre dues pistes fins que finalment es produeix la caiguda. 'Der Spiegel' relata que l'autor del vídeo es va posar en contacte amb el setmanari divendres i va explicar que l'esquiador accidentat era Schumacher, que anava a una "velocitat moderada" de "com a màxim 20 quilòmetres per hora".

Versions coincidents

Aquesta versió es correspon amb la de la portaveu de l'expilot, Sabine Kehm, que dies enrere va explicar que 'el Kàiser' va patir l'accident després d'ajudar un amic que havia caigut i que no anava a gran velocitat. El testimoni al qual al·ludeix el setmanari ha expressat la seva disposició a entregar el material a la Fiscalia d'Albertville, que investiga el cas.

Notícies relacionades

Aquest diumenge es compleix una setmana del greu accident sofert pel set vegades campió mundial, que va ingressar el mateix 29 de desembre a l'Hospital de Grenoble, on se li han practicat diverses intervencions i el mantenen en coma induït. El seu estat segueix sent crític, però estable, segons va afirmar aquest dissabte Kehm, que va reiterar que no hi haurà nous comunicats mèdics mentre no hi hagi informació rellevant a comunicar.

El fill de Schumacher, Mick, de 14 anys, va ser interrogat amb altres persones que esquiaven amb l'expilot dies enrere. La família, va explicar Kehm, ha posat "voluntàriament" a disposició dels investigadors la càmera que l'accidentat portava al casc, que es va partir a conseqüència de l'impacte.