COMMOCIÓ EN EL MÓN DE L'ESPORT

L'aniversari més trist de Schumacher

"És un lluitador i no es rendirà mai", afirma en un breu comunicat la família de l'expilot, que aquest divendres fa 45 anys

Els aficionats de Ferrari convoquen una concentració "silenciosa i respectuosa, però acolorida de vermell" davant l'hospital

Un grup d’aficionats de Ferrari desitgen a Schumacher una ràpida recuperació davant l’hospital de Grenoble on està ingressat amb motiu del seu 45è aniversari. / AFP / JEAN-PIERRE CLATOT

Un grup d’aficionats de Ferrari desitgen a Schumacher una ràpida recuperació davant l’hospital de Grenoble on està ingressat amb motiu del seu 45è aniversari.
Una bandera amb la cara de Schumacher, que aquest divendres fa 45 anys.
Seguidors de Schumacher despleguen una bandera gegant de Ferrari davant de l’hospital de Grenoble, aquest divendres.
Una fan del campió de fórmula 1 plora davant de l’hospital on està ingressat Schumacher.

/

2
Es llegeix en minuts

Aquest divendres Michael Schumacher fa 45 anys. Però el que hauria de ser un dia feliç per a l'expilot i la seva família és probablement un dels més tristos i angoixants. El set vegades campió de F-1 segueix en coma, en situació estable però en estat crític, des que diumenge va patir un greu accident d'esquí a Méribel, als Alps francesos.

Missatges de suport de tot el món segueixen arribant a l'hospital de Grenoble on està ingressat i on ha estat intervingut dues vegades de les lesions cranials que va patir al caure i picar-se violentament contra una roca. Els seus familiars i amics han volgut agrair totes aquestes mostres de solidaritat i han penjat un breu però sentit comunicat a la pàgina web de l'expilot.

"Ens agradaria donar les gràcies a les persones de tot el món que han expressat la seva simpatia i enviat els seus millors desitjos per a la seva recuperació. Ens estan donant un gran suport", diu el missatge, publicat en anglès i alemany. "Tots sabem que és un lluitador i no es rendirà", prossegueix la nota, que acaba simplement amb un "gràcies".

El món de la F-1 en ple s'ha bolcat des del primer moment. Molts pilots s'han mostrat commocionats i li han desitjat una ràpida recuperació --des del seu compatriota i successor, Sebastian Vettel, fins a Fernando Alonso, passant per Felipe Massa, entre altres--, igual que Jean Todt, president de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) i cap de Ferrari quan Schumacher corria per a aquesta escuderia, que l'ha visitat dues vegades (l'última, aquest dijous). També esportistes d'altres disciplines s'han unit a aquesta onada de solidaritat, com els extennistes Steffi Graf Boris Becker. I fins i tot la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Homenatge de Ferrari

Però també són milers els seguidors anònims del 'Kàiser' que segueixen en alerta des que van conèixer la notícia de l'accident. I segur que molts d'ells se citaran aquest divendres davant les portes de l'hospital per acompanyar la seva dona, Corinna, els seus dos fills, Gina Maria (16 anys) i Mick (de 14), i el seu germà i expilot Ralf Schumacher, en una concentració silenciosa

La iniciativa ha partit dels aficionats de Ferrari, equip amb el que l'alemany va aconseguir cinc dels seus set títols mundials, entre el 2000 i el 2004. "En aquests dies difícils per a ell, i en ocasió del seu aniversari, els clubs de Ferrari han decidit aportar el seu suport a Michael Schumacher organitzant una manifestació silenciosa i respectuosa, però acolorida de vermell, davant l'hospital de Grenoble", diu la convocatòria a través de Facebook. La portaveu i mànager de l'expilot, Sabine Kehm, ha demanat respecte als mitjans i als aficionats.

Notícies relacionades

L'escuderia de Maranello no ha volgut quedar enrere i ha rendit tribut a l'esportista amb una selecció de 72 imatges, una per cadascuna de les victòries aconseguides per l'heptacampió amb Ferrari entre el 1996 i el 2006, que ha penjat a la seva web. "Avui és un dia especial per a Ferrari i els seus aficionats: és l'aniversari de Michael Schumacher, que en aquest moment està disputant la carrera més important de la seva vida, i per això volem dedicar-li un homenatge molt especial", explica.

"Hem compartit moltíssims moments meravellosos en tots els anys que hem passat junts, dels quals hem seleccionat 72. No és una xifra triada a l'atzar, ja que es tracta del nombre de victòries conquistades per Michael amb l'Scuderia", afegeix. "Tots [...], començant pel president, Luca di Montezemolo, i el director de l'equip, Stefano Domenicali, [...] li desitgem el millor per partida doble", diu per acabar.