L'estat de Schumacher és estable, segons la seva portaveu

Sabine Khen parla de "bona notícia" i reitera que no hi haurà comunicats mèdics si no hi ha una evolució

La portaveu de Michael Schumacher, Sabine Khem, atén els periodistes, davant l’hospital, aquest dimecres. / Laurent Cipriani (AP)

La portaveu de Michael Schumacher, Sabine Khem, atén els periodistes, davant l’hospital, aquest dimecres.
Dos fans planten una bandera de Ferrari davant l’hospital on està ingressat Schumacher, a Grenoble.

/

1
Es llegeix en minuts

La situació del campió de fórmula 1 Michael Schumacher, en estat crític des del seu ingrés a l'hospital universitari de Grenoble, diumenge, després de patir un accident d'esquí, és aquest dimecres "estable", segons ha assenyalat el seu portaveu, Sabine Kehm, en declaracions a la premsa. Kehm, que ha atès els periodistes davant el centre hospitalari, ha considerat una "bona notícia" que s'hagi mantingut estable durant la nit i al matí. També ha precisat --en línia amb el que dimarts ja va avançar l'equip mèdic-- que no s'organitzarà una nova conferència de premsa si no és que hi ha una evolució o algun canvi destacat per comunicar.

Els metges que tracten l'expilot van dir dimarts que Schumacher havia experimentat una "lleugera millora" en el seu estat després que se li practiqués una segona intervenció que va permetre evacuar un hematoma que se li havia detectat a l'àrea esquerra del cervell. No obstant, també van indicar que encara quedaven "moltes hemorràgies" i lesions cerebrals i que l'estat de l'alemany seguia sent "fràgil i crític".

Notícies relacionades

El campió alemany es va donar un cop al cap contra una roca quan esquiava diumenge al matí fora de les pistes de l'estació de Méribel, als Alps francesos, on té una residència privada. La violència del cop va trencar el casc que portava, encara que Kehm ha insistit a puntualitzar que no anava a gaire velocitat.

Schumacher va ser evacuat primer a un hospital pròxim a Meribel, però els metges d'allà es van adonar de la gravetat i van decidir traslladar-lo, també en helicòpter, a l'hospital universitari de Grenoble diumenge mateix a la tarda. Allà segueix en coma induït, debatent-se entre la vida i la mort.