GOLF

Europa derrota els EUA a la Solheim Cup

L'equip europeu, amb les espanyoles Carlota Ciganda, Beatriz Recari i Azahara Muñoz, s'ha imposat per 18-10, la diferència més gran en la història del torneig

Carlota Ciganda, Azahara Muñoz i Beatriz Recari, amb el trofeu de la Solhiem Cup.

Carlota Ciganda, Azahara Muñoz i Beatriz Recari, amb el trofeu de la Solhiem Cup. / ANDY LYONS (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Europa ha retingut el títol de campiona de laSolheim Cup, la versió femenina de la Copa Ryder, que s'ha disputat al Colorado Golf Club, a l'imposar-se als Estats Units per 18-10, la diferència més gran en aquesta competició (l'anterior rècord, 17,5-10,5, datava del 2003).

Les noies del Vell Continent, que han arribat a l'última jornada amb cinc punts d'avantatge sobre les nord-americanes, han mantingut també el seu domini en els 'match play' d'aquest diumenge (matinada de dilluns a Espanya) i han fet història a l'imposar-seper primera vegada en territori nord-americà.

En el primer duel, la suecaAnna Nordqvist ha firmat un empat amb Stacy Lewis, però en el següent l'anglesaCharley Hull s'ha imposat per 5 i 4 aPaula Creamer, i ha fet un important pas cap a la renovació de la corona. A continuació, l'espanyolaAzahara Muñoz no ha pogut ambBrittany Lang, que ha guanyat per 2 i 1, i ha despertat així les esperances nord-americans de recuperar el títol.

Una altra espanyola,Carlota Ciganda, ha tornat les coses al seu lloc a l'imposar-se aMorgan Pressel per 4 i 1, un triomf clau que ha deixat les europees molt a prop de la victòria, que ha arribat de la mà de la suecaCaroline Hedwall, que ha dominatMichelle Wie per un punt i s'ha convertit en la primera jugadora que guanya cinc partits en la història de la Solheim Cup.

Per acabar, l'anglesaJodi Ewart i l'espanyolaBeatriz Recari han sumat dos punts més per a l'equip europeu, i han tancat de manera brillant el gran torneig realitzat per l'equip europeu, que ha dominat des del primer moment.

Resultats del 'match play' final:

Anna Nordqvist (EUR) va empatar amb Stacy Lewis (EUA)

Charley Hull (EUR) va vèncer Paula Creamer (EUA) per 5 i 4

Brittany Lang (EUA) va vèncerAzahara Muñoz (EUR) per 2 i 1

Carlota Ciganda (EUR) va vèncer Morgan Pressel (EUA) per 4 i 2

Caroline Hedwall (EUR) va vèncer Michelle Wie (EUA) per un a dalt

Catriona Matthew (EUR) va empatar amb Gerian Piller (EUA)

Suzan Pettersen (EUR) va empatar amb Lizette Salas (EUA)

Giula Sergas (EUR) va empatar amb Jessica Korda (EUA)

Lexi Thompson (EUA) va vèncer Caroline Masson (EUR) per 4 i 3

Jodi Ewart (EUR) va vèncer Brittany Lincicome (EUA) per 3 i 2

Notícies relacionades

Beatriz Recari (EUR) va vèncer Angela Stanford (EUA) per 2 i 1

Karine Icher (EUR) va empatar amb Cristie Kerr (EUA).