GIRO

Purito afronta avui i demà la defensa final de la 'maglia rosa'

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

A gairebé 50 quilòmetres per hora és impossible descansar, encara que es tracti d'una etapa catalogada de transició al Giro, en la qual el gran favorit al triomf, Mark Cavendish, sense raó aparent, es va enfadar fora de lloc amb el vencedor del dia, Andrea Guardini, que el va sorprendre en l'última pedalada.

Notícies relacionades

En una jornada en què es va córrer més en baixada que en pujada, segur que JoaquimPuritoRodríguez, el líder de la ronda italiana, va tenir temps de pensar en l'estratègia que avui i demà, en la doble cita a les Dolomites, ha d'utilitzar si vol despenjar Ryder Hesjedal. Els 30 segons d'avantatge del ciclista català sobre el canadenc són insuficients per defensar lamaglia rosaen la contrarellotge de diumenge.

«Si em sento bé en l'última escalada atacaré, segur. El meu equip, el Katusha, amb Moreno i Losada, controlarà l'etapa en què espero que el Liquigas de Basso imposi un ritme fort per castigar Hesjedal. És el meu rival més perillós, ja que l'avantatge que tinc sobre Basso [1.22 minuts] i sobre Scarponi [1.36 minuts] pot resultar suficient», va afirmar Purito al finalitzar la 18a etapa. Avui s'afronta l'ascensió a Alpe di Pampeago, penúltima arribada en pujada d'aquesta edició del Giro, l'antesala a la jornada reina, que s'ha fet esperar, amb les pujadesincreïbles al Mortirolo i a l'Stelvio, dues llegendes, dos colossos, el més dur de la ronda italiana. Avui les Dolomites tornen a entravessar-se en la ruta de Purito, que fins ara ha complert tot el que ha promès.