CICLISME

Un acord televisiu salva la pròxima edició de la Volta

La prova tornarà a tenir imatges en directe després de tres anys

Contador, últim vencedor.

Contador, últim vencedor.

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

Un acord imminent entre les dues principals cadenes públiques de Catalunya (TVE i TV-3) permetrà la supervivència de la Volta i que sigui una realitat la pròxima edició, que se celebrarà entre el 19 i el 25 de març del 2012. La recuperació de les imatges en directe era un pas obligat perquè la ronda catalana pugui subsistir després dels últims anys de penúries.

En les tres últimes edicions els guanyadors -tres de les principals estrelles del ciclisme espanyol: Alejandro Valverde, JoaquimPuritoRodríguez i Alberto Contador- van haver de lluitar per la victòria sense que els aficionats poguessin veure en directe les imatges de les etapes.

La predisposició de les dues cadenes permetrà que els teleespectadors puguin veure la pròxima edició a través de la televisió pública catalana (presumiblement pel canal Esport 3) i també a Teledeporte, per part de l'ens públic estatal, que al seu torn servirà les imatges de la carrera a tot Espanya.

Notícies relacionades

Aquest conveni ha d'accelerar, en moments de crisi, que diversos ajuntaments apostin per la carrera, ja que fins ara l'organització de la Volta només ha pogut firmar una arribada de les set etapes que s'han de celebrar, concretament amb els representants municipals de la localitat d'Ascó. Així mateix, l'absència de televisió en directe havia allunyat els patrocinadors de la prova. «Amb televisió en directe -asseguren fonts pròximes a la carrera- s'obrirà un nou camp que ha d'assegurar que la carrera, que en aquest 2011 ha celebrat els 100 anys d'història, es pugui mantenir més enllà de l'any que ve».

Els organitzadors, aprofitant les bases d'aquest acord, ja estan analitzant diverses opcions per aconseguir un recorregut que sigui amè i interessant. Entre les possibilitats que s'estudien hi ha la viabilitat d'una arribada en pujada, espectacular per les seves rampes, al centre de Catalunya, que era una antiga pista forestal que ja es troba asfaltada. La Volta 2012 apareix entre els plans de Contador per a la temporada que ve.