JOCS MEDITERRANIS DEL 2017

Tarragona i 12 localitats més es repartiran 30 esports

La candidatura de la ciutat catalana ofereix el programa esportiu més ampli de la història d'aquesta cita

1
Es llegeix en minuts
EFE / Mersin (Turquia)

La candidatura deTarragonaque ha guanyat la seu delsJocs Mediterranis del 2017ofereix el programa esportiu més ampli de la història d'aquesta cita, amb 30 disciplines que repartirà per 13 localitats.

Dels 30 esports, dos d'ells (atletisme i natació) seran per a discapacitats. Dels altres 28, són olímpics 25 (atletisme, bàdminton, bàsquet, handbol, boxa, ciclisme, esgrima, futbol, gimnàstica, golf, halterofília, hípica, judo, lluita, natació, piragüisme, rem, taekwondo, tennis, tennis de taula, tir, tir amb arc, triatló, vela i voleibol) i no olímpics, tres (esquí nàutic, karate i petanca).

A Tarragona es disputarien les competicions d'atletisme, bàsquet, futbol, gimnàstica, golf, natació, waterpolo, tennis, tir, voleibol, esquí nàutic i taekwondo.

ELS JOCS TINDRAN 12 SUBSEUS

El mapa el completen 12 subseus:Barcelona(hípica),Calafell(esgrima, futbol i tennis de taula),Cambrils(judo, karate i tir amb arc),Castelldefels(piragüisme i rem),Constantí(halterofília),el Vendrell(boxa),la Selva del Camp(handbol),Reus(handbol i futbol),Salou(triatló, vela i vòlei platja),Torredembarra(bàdminton i voleibol),Valls(bàsquet i futbol) iVila-seca(ciclisme, lluita i petanca).

CONSTRUCCIÓ I REMODELACIÓ DE LES INSTAL·LACIONS

Només tres instal·lacions requereixen ser construïdes totalment: el Centre Aquàtic i el Palau d'Esports de Tarragona i el Centre de Petanca de Vila-seca.

Vuit necessiten reformes: a Tarragona, l'estadi d'atletisme, el camp del Nàstic i el camp de tir; els pavellons d'esports del Vendrell, Calafell i Vila-seca; i els camps de futbol del Vendrell i Calafell.

Les altres dinou instal·lacions només necessiten una posada a punt.

PRESSUPOST I INFRAESTRUCTURES DE LA CANDIDATURA

Tarragona disposa de 18.500 habitacions d'hotel, la majoria en establiments de quatre estrelles.

LaVila Mediterrània, al Camp de Tarragona, tindrà 1.840 apartaments: 998 es vendran després en oferta pública i 842 a preu lliure. Les vivendes tindran entre 2 i 4 dormitoris, amb un màxim de dos llits per habitació. L'estada serà gratuïta per a les delegacions participants en els Jocs.

Notícies relacionades

Els Jocs de Tarragona tindran un pressupost de gestió de 57 milions d'euros, als quals s'hauran de sumar 100 milions en construcció i remodelació d'instal·lacions. El gruix de les inversions es farà a partir del 2015.

En la fase de candidatura el 80% del finançament ha correspost a lainiciativa privada, amb 5 milions d'euros en patrocini.