BÀSQUET

La 'final four' dicta el successor del Barça en el tron europeu

El Panathinaikos, botxí dels blaugranes en quarts, es perfila com a favorit al Sant Jordi

Derrick Sharp, jugador del Maccabi, ahir en la inauguració d’una pista de bàsquet al Raval.

Derrick Sharp, jugador del Maccabi, ahir en la inauguració d’una pista de bàsquet al Raval. / ROBERTAS DAKUS

2
Es llegeix en minuts
LUIS MENDIOLA
BARCELONA

sense l'últim campió europeu, el Regal Barcelona, que assumia al mateix temps el paper d'amfitrió i de favorit per revalidar el títol en aquesta edició, i que contra pronòstic es va quedar pel camí, tots els ulls convergiran en el Panathinaikos com a ferm aspirant a la corona europea de l'Eurolliga que es jugarà des d'avui al Sant Jordi.

El Panathinaikos arriba a Barce- lona com a principal referència en les apostes (el seu triomf es cotitza a 2,5 euros, davant els 6,6 euros per un triomf del Madrid, el més mal valorat) en una edició de la qual s'han despenjat alguns dels noms habituals, com els del Barça, CSKA Moscou o Caja Laboral, però que recupera alguns dels clàssics com el Madrid després de 15 anys d'absència, el Maccabi o el Montepaschi Siena, convertit des de fa anys en la referència del bàsquet italià.

L'equip grec es presenta a aquesta edició, que batrà rècords d'audiència (700 mitjans acreditats, retransmès a 120 països de tot el món) amb la tranquil·litat que li dóna comptar a la banqueta amb Zeljko Obradovic, el tècnic més guardonat del continent. Set títols amb quatre equips diferents el converteixen en el rei d'Europa.També amb la fam de l'equip gran (tres títols des del 2000) que es va quedar fora de la lluita l'any passat i, sobretot, amb el reforç anímic que dóna el fet d'haver tombat el Barça en quarts.

RETORN A L'ELIT / Amb aquesta targeta de presentació sembla fins i tot normal que ahir, Simone Panigiani, el tècnic del Montepaschi, que serà el seu rival aquesta tarda, en la primera semifinal, fes broma fins i tot amb el palmarès guanyador de l'extècnic del Joventut. « A veure si deixa que els altres guanyem alguna vegada», va apuntar, per afegir tot seguit: «Segur que serà un partidàs. Els dos equips hem jugat a un nivell semblant aquesta temporada i serà molt especial».

Davant el cartell del Panathinaikos i també del Maccabi Tel Aviv, contrasta la discreció que acompanya el Madrid en la seva tornada a l'elit, cosa que alhora l'allibera de responsabilitat. «Som un equip molt jove, gairebé sense experiència en aquesta mena de tornejos, però intentarem disfrutar i donar el millor de nosaltres», va explicar Lele Molin. «Per un madridista guanyar el títol a Barcelona seria el màxim», va reconèixer ahir el pivot madridista Felipe Reyes.

LA SEGURETAT / La fase final de l'Eurolliga ha obligat a desplegar un dispositiu de seguretat especial, informa Antonio Baquero. Per començar, per la presència d'aficionats dels quatre equips, amb majoria d'israelians (uns 5.000) i grecs (3.000), alguns especialment conflictius. No obstant, el desplegament policial, en què els Mossos d'Esquadra utilitzaran 850 agents, va més enllà del que genera la vigilància d'aficions esportives. En aquest cas, la participació de l'equip israelià obliga a extremar les mesures de seguretat per protegir tant els jugadors com els aficionats israelians d'una possible acció extremista. A més, la Guàrdia Urbana posarà en marxa un dispositiu per controlar el trànsit i els accessos a l'anell olímpic.

Notícies relacionades

Videocomentari d'aquesta informació a

http://epreader.elperiodico.cat